Mitt i Sundbyberg

Oklart med bidrag till teater

- Jonas Carlsson

Teater Bristol menar att politikern­a skjuter upp beskedet ifall föreningen ska få något bidrag. Men Johan Storåkers (L) menar att felet ligger hos Bristol.

– Det finns ingen gräddfil för några föreningar, säger Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Teater Bristol har fortfarand­e inte fått besked om hur det blir med bidrag till föreningen från årsskiftet – blir det något eller inte, är frågan som producente­n Eva Janstad och de andra har ställt sig de senaste månaderna.

– Vi har inte fått något riktigt sakskäl som håller, säger Eva Janstad.

När Vi i Sundbyberg ringer upp Johan Storåkers får vi en annan version. Enligt honom handlar det om att Teater Bristol inte ska ha redovisat sin ekonomi tillräckli­gt och det är det han syftar på när han säger att det inte finns några gräddfiler för några föreningar.

Senast ska Teater Bristol ha lämnat en redovisnin­g bara några timmar innan nämndmötet och Johan Storåkers menar att man måste hantera skattepeng­arna seri- öst.. Han medger att det finns en spricka mellan Teater Bristol och kommunen.

– Det finns ett förtroende­gap, säger han.

På Teater Bristol tror man att en orsak till dröjsmålet kan handla om att det finns en oenighet inom nämnden kring kulturpoli­tik. Eva Janstad nämner flera orsaker till varför det är viktigt att ha en levande kultur och att de fyller en viktig funktion för bland annat barn och ungdomar. Hon skulle vilja ha ett fördjupat samtal med politikern­a.

– Det kanske skulle lösa upp hela knuten, säger Eva Janstad.

Hon framhåller att det just nu är svårt att kunna få kostnadern­a att gå ihop. Genom donationer och stöd från andra hoppas hon kunna betala kostnadern­a för det första kvartalet nästa år, bland annat hyran.

– Det är tur att vi har ett sådant stort stöd, säger hon.

Det är tur att vi har ett sådant stort stöd.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? BRISTOL. Eva Janstad utanför teatern kvällstid.
FOTO: JONAS CARLSSON BRISTOL. Eva Janstad utanför teatern kvällstid.
 ??  ?? BIDRAG. Eva Janstad undrar hur det blir med den saken.
BIDRAG. Eva Janstad undrar hur det blir med den saken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden