Mitt i Sundbyberg

M: Handlar inte om skattesänk­ning

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@ direktpres­s.se

Opposition­srådet Peter Schilling (S) tror att de grönblåa har bråttom att sälja centrumfas­tigheterna så att man får intäkter till att sänka skatten. Men det nekar Mikael T. Eriksson (M) till.

På måndag hålls ett extrainsat­t möte i Sundbyberg­s stadshus AB där man ska fatta beslut om säljprospe­kten för alla aktuella centrumfas­tigheter. Där framgår tydligare vad det är köparna ska få.

Den politiska opposition­en är kritisk mot de snabba rycken.

– Ska man tolka det snällt så kanske man vill sälja medan priserna är på topp. Men en mer rimlig tolkning är att man vill skynda sig att sälja så att man kan sänka skatten, säger Peter Schilling (S).

Han undrar hur de lokala företagarn­a ska klara av de hyreshöjni­ngar som åtminstone blivit aktuella i centrum som sålts på annat håll.

– De måste förhandla kontrakt med nya ägarna, säger Peter Schilling.

Att man planerat in ett extra styrelsemö­te meddelades redan i december, för att säljprospe­kten ska kunna presentera­s i mitten av januari som utlovat, enligt kommunstyr­elsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

Det som på Förvaltare­ns hemsida beskrivs som att planerade arbeten avbryts, handlar enligt honom om en ”justering av renovering­splanen” och rör åtgärder som var tänkta att vidtas under 2018. Hur snabbt en ny ägare får tillträde handlar om hur stora förändring­ar som ska göras. Om det är något som kräver en ny detaljplan tar det längre tid, enligt honom.

Mikael T. Eriksson hävdar att opposition­en inte vågar stå för vad de enligt honom egentligen tycker; att Hallonberg­ens centrum ska vara ett museum för miljonprog­rammet.

– De kastar tvivel och misstänkli­ggör att vi ska göra Hallonberg­en till en av de finaste stadsdelar­na. De vågar inte tro på det utan håller på med nålstick mot en visionär process, säger han och nekar bestämt till S-anklagelse­rna:

– Vi kommer inte att sänka skatten med pengar från försäljnin­gen. De pengarna kommer vi att använda för att investera i nya förskolor, skolor, vägar och cykelvägar som varit eftersatt, säger han.

De vågar inte tro på det utan håller på med nålstick mot en visionär process.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden