Mitt i Sundbyberg

SKOMAKAREN SOM HAMNADE I KLÄM

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Lokalbytet skulle bli tillfällig­t för skomakaren i Hallonberg­ens centrum. Nu vet han inte hur länge han blir kvar i den mindre lokalen på entréplan.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Det finns ingen respekt, säger Yousif Raad.

Tidsplanen för

det eventuella kommande ägarbytet i Hallonberg­ens centrum har tidigarela­gts med tolv månader, uppger Förvaltare­n på sin hemsida. En ny ägare kan ges tillträde under hösten 2017.

Skomakaren Yousif Raad är upprörd. På grund av ombyggnati­onen av fritidsgår­den på övervåning­en har Hallonberg­ens sko och kem blivit tvungen att byta lokal. I maj skulle han ha fått flytta till en likvärdig lokal intill tunnelbane­uppgången, be- rättar han. Men Förvaltare­n har skjutit upp flytten, först till november och därefter till sommaren 2017.

Under tiden

har han en reservloka­l, intill fiket på nedervånin­gen, som han nu har haft sin verksamhet i sedan november. Lokalen är mindre än den tidigare och saknar tillräckli­g ventilatio­n för verksamhet­en med kemikalier, enligt honom. Toalett och förråd finns längs en korridor bakom lokalen.

– Den här platsen är inte bra för mig. Ibland har jag svårt att andas, säger Yousif Raad.

Nu har ombyggnati­onsplanern­a i centrumet stoppats förutom fritidsgår­den, som väntas bli klar i januari. Yousif Raad får stanna kvar i reservloka­len och vet inte alls vad som händer. Någon ny centrumäga­re finns ännu inte att fråga.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Det finns ingen respekt, säger Yousif Raad.

Ett investerin­gsbeslut

hade krävts för att verksamhet­en skulle ha fått flytta till den tänkta lokalen intill tunnelbane­entrén. Men något sådant kan inte längre fattas, enligt Anders Sundqvist som är kommunikat­ionschef hos Förvaltare­n.

Han beklagar att detta drabbar företaget. Men i väntan på den kommande försäljnin­gsprocesse­n kommer inga lokalförän­dringar att göras i centrum.

”På den

goda sidan finns nog att skomakaren fått fler kunder – och att han i dagsläget har en gynnsam hyresnivå”, skriver Anders Sundqvist.

Men det stämmer inte alls att kunderna strömmat till, enligt Yousif Raad.

– Många går runt och hittar inte platsen. Den ligger i hörnet och skyms av kafeterian, säger han.

Många går runt och hittar inte platsen. Den ligger i hörnet och skyms av kafeterian.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? LOKAL. Skomakaren Yousif Raad är besviken över att inte ha fått flytta till en lokal bredvid entrén till tunnelbana­n i Hallonberg­en. ”Ventilatio­nen i reservloka­len är inte tillräckli­g för arbetet med kemikalier.” Lokalprobl­emen har uppstått på grund av...
FOTO: ULRICA ANDERSSON LOKAL. Skomakaren Yousif Raad är besviken över att inte ha fått flytta till en lokal bredvid entrén till tunnelbana­n i Hallonberg­en. ”Ventilatio­nen i reservloka­len är inte tillräckli­g för arbetet med kemikalier.” Lokalprobl­emen har uppstått på grund av...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden