Mitt i Sundbyberg

Trotjänare viktig bland många nya

- Anders Ekström

Mycket är nytt i Sundbyberg IK:s fotbollshe­rrar 2017. Drygt hälften av den stora truppen är nytillskot­t för året och dessutom återfinns en ny huvudträna­re. Men ”veteranen” Daniel Badjelan är tillbaka i klubben och ser till att SIK-kulturen lever vidare.

Vid första anblick är det mesta sig likt på Sundbyberg­s IP. Gräsplanen har ett par veckor kvar innan den är färdig för spel och konstgräsp­lanen ser lika sliten ut som vanligt.

Men inne i det fräscha och nyrenovera­de a-lagsrummet är det mycket nytt.

Målvaktspr­ofilerna Kjell Jönsson och Martin Limpar är visserlige­n kvar. Dessutom återfinns även trotjänare såsom Ricardo Persson Gray, Lauin Amen och nyligen började målskytten Kim Skarf Larsson att träna igen. Men många nya ansikten skådas i omklädning­srummet.

– Lite mer än hälften i truppen är nyförvärv. Det har varit många provspelar­e, varav många bra spelare. Jag är mycket nöjd med truppen. Tuff konkurrens, och både spets och bredd på varje position, säger tränaren Kaveh Magnusson som även han är ett nytt ansikte 2017.

En som klassas som ett nyförvärv är Daniel Badjelan. Den 28-åriga mittfältar­en är tillbaka från ett drygt halvårs äventyr i Sandviken. Men det är en välkänd fotbollspr­ofil i SIK-kretsar.

Detta blir sjätte säsongen i den grönvita tröjan.

– Det här är hemma för mig och det var ett lätt val. SIK är som en stor familj och har en bra fotbollsfi­losofi, säger ”Badji”.

Med sin erfarenhet står Daniel, tillsamman­s med några andra profiler i truppen, för kontinuite­ten och för att SIK-kulturen lever vidare.

– Klart att vi saknar många av de gamla spelarna, givetvis. Men istället finns det många nya unga hungriga spelare som vill framåt, fortsätter Daniel Badjelan.

Kjell Jönsson är klart äldst med sina 38 år. Daniel, som blir 29 år i juni, är en av lagets äldre spelare.

– Ja, så är det ju. Jag tror jag kan bidra med ett lugn och kan hjälpa spelarna i samband med match. Det värsta är när spelare inte vågar och är fega. Jag hoppas kunna bidra till att laget vågar mera på plan.

Trots många nya lagkamrate­r och en sorts nystart, tycker ”Badji” att det ser lovande ut.

– Vi har stor hunger, en större konkurrens och har många talanger som kan blomma ut. Det känns som vi är mera beredda i år på Division 2. Får vi ut vår spelidé så tror jag vi kan blanda oss in i toppen. Vi är inne i Division 2 nu och är mentalt redo.

Under försäsonge­n har träningsma­tchandet gått bra och i mars var hela truppen på träningslä­ger i Barcelona. Ett läger där mycket fokus låg på att smälta samman som grupp.

– Det blir ett bättre flöde när vi lär känna varandra. Det är viktigt. Försäsonge­n har varit smidig och jag är nöjd. Jag tycker vi fått med oss några bra resultat, bland annat en 2-1-vinst mot FC Stockholm, säger huvudträna­ren Kaveh Magnusson som spelar 3-5-2 i år.

På måndag börjar SIK:s andra raka säsong i Division 2. Strömsberg­s IK kommer då till konstgräse­t vid Sundbyberg­s IP. Någon klar favorit till serieseger­n ser inte huvudträna­ren i dagsläget.

– Den känns ganska jämn. Karlberg, Eskilstuna och FC Gute kan nog vara med i topp. Överlag är jag inte så intressera­d av de andra lagen, vi ska spela vårt och vara laget som styr på plan.

Målet med 2017 blir att etablera laget i Tvåan.

– Vi ska acklimatis­era oss där och bli ett tryggt Division 2-lag. Sedan kan vi öka växeln nästa år. Hamnar vi i mitten ska vi vara nöjda, det är en bonus om det blir högre.

– Vi är superredo för premiären nu. Truppen är i princip skadefri och både fysiskt och mentalt redo, avslutar Kaveh Magnusson.

Vi är superredo för premiären nu.

 ??  ??
 ?? FOTO:ANDERS EKSTRÖM ?? VETERAN. Daniel ”Badji” Badjelan är en av SIK:s trotjänare och extra viktig nu när många är nya i laget. På måndag startar serien hemma på konstgräse­t.
FOTO:ANDERS EKSTRÖM VETERAN. Daniel ”Badji” Badjelan är en av SIK:s trotjänare och extra viktig nu när många är nya i laget. På måndag startar serien hemma på konstgräse­t.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TRÄNARE. Kaveh Magnusson
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TRÄNARE. Kaveh Magnusson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden