Mitt i Sundbyberg

SIK föll i kvalet – blir kvar i Allsvenska­n

- Anders Ekström

Återigen föll SIK:s båda bowlinglag på mållinjen. Efter ett misslyckat kvalspel spelar både herroch damlaget kvar i Allsvenska­n även nästa säsong.

Målsättnin­gen var tydlig. Tungviktar­en Sundbyberg­s IK skulle återvända till Elitserien efter ett par år i näst högsta serien. Men precis som förra året föll SIK:s båda seniorlag i respektive kval.

Damerna föll i två raka matcher mot Örgryte - men med minsta möjliga marginal: två gånger 9-11.

– Det känns surt, vi föll på mållinjen, berättar David Runefelt som är UK för damerna.

I två jämna matcher var det elitlaget ÖIS som skulle visa sig vara starkast.

– Det var väldigt jämnt hela vägen, men det märktes att de hade Elitserier­utin. Erfarenhet av jämna matcher, fortsätter David Runefelt.

– Vi hade som mål att gå upp och var redo för det. Det känns bedrövligt att missa, det hade varit så kul att få spela i Elitserien. Nu tar vi lite ledigt och laddar om. Vi satsar vidare mot eliten, vi får bara skjuta på det ett år.

Även herrarna föll i kvalet. SIK och BK Femtionian vann varsin match men hässleholm­arna kunde vinna i den avgörande skiljeomgå­ngen.

– Vi hade förberett oss på att åtminstone gå till andra omgången. Men vi räckte inte ända fram i ett tight kval. Såklart är vi besvikna och ledsna över att missa Elitserien, säger den spelande UK:n Gustavo Layrisse.

– Ibland vinner man och ibland förlorar man, sådan är idrotten. Denna gång var Femtionian bättre.

Planeringe­n inför nästa säsong är ännu inte riktigt i gång. Men drömmen om att nå eliten igen består.

– Vi får kolla på vilka spelare som vill vara kvar och vilka som vill komma hit. Sedan tar vi det därifrån. Men jag tror att truppen ungefär blir densamma som i år. Målet kommer bli att försöka nå kval igen, det tror jag absolut, säger Layrisse.

Ibland vinner man och ibland förlorar man.

 ?? FOTO: SVENSKA BOWLINGFÖR­BUNDET ?? UT. SIK:s herrlag, med Gustavo Layrisse i spetsen, föll i skiljeomgå­ng mot BK Femtionian. Därmed blir det Allsvenska­n även nästa år.
FOTO: SVENSKA BOWLINGFÖR­BUNDET UT. SIK:s herrlag, med Gustavo Layrisse i spetsen, föll i skiljeomgå­ng mot BK Femtionian. Därmed blir det Allsvenska­n även nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden