Mitt i Sundbyberg

Så ska SIK rädda kontraktet

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Minst antal gjorda mål och näst flest insläppta, det är hårdfakta om Sundbyberg­s IK:s tuffa vårsäsong.

Laget har ändå närkontakt med två framförvar­ande lag i division 2-tabellen och tränaren Kaveh Magnusson har gott hopp om att greja nytt kontrakt.

Sundbyberg­s IK hade en motig vår i division 2 norra Svealand. Med två segrar och lika många kryss på 14 matcher har SIK endast Syrianska Kerburan efter sig i tabellen. I sista vårmatchen blev det 0–3 hemma mot andraplace­rade Karlslund.

På måndag samlas truppen igen. ”Garanterat taggade”, lovar tränaren Kaveh Magnusson.

– Vi har allt annat än dålig stämning. Spelarna utvecklas och det var väntat att vi skulle få ett tufft år. Det här är ett ungt framtidsla­g.

Det blev tuffare än befarat när han redan första serievecka­n fick flera nyckelspel­are skadade, bland annat meriterade Daniel Badjelan. Magnusson tvingades matcha en trupp med väldigt ringa division 2-rutin.

– Vi har haft sju åtta spelare som gjort sina division 2-debuter. Trots förlustern­a, delvis till följd av egna misstag, har vi fått beröm av motståndar­lagen. Några har tyckt att vi borde ligga mitt i tabellen eller på övre halvan, säger SIK-tränaren.

Nu är flera spelare tillbaka. Dessa hinner förhoppnin­gsvis ifatt med flåset, vilket borgar för att SIK ska konkurrera bättre. Och Kaveh Magnusson tror på en betydligt poängrikar­e höst.

– Absolut. Problem vi haft ska vara lättare att lösa när de är identifier­ade. Med en bredare trupp ska vi bli tätare bakåt och ha fler offensiva alternativ.

Av lagets 14 mål har Besto Azu och Ricardo Persson Gray gjort fem var. Det är en helt okej siffra och Magnusson tror att fler ska ta sig in i skytteliga­n.

– Som jag säger är det bra go i truppen. Vi ska hänga kvar, det har bara varit lite error i systemet under våren, säger Kaveh Magnusson.

Första höstmatche­n spelar SIK borta mot Strömsberg den 1 augusti.

Vi ska hänga kvar, det har bara varit lite error i systemet under våren.

 ??  ?? LAGKAPTEN. Lauin Amen pekar i vilken riktning SIK ska – uppåt och framåt.
LAGKAPTEN. Lauin Amen pekar i vilken riktning SIK ska – uppåt och framåt.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? OPTIMISM. Kaveh Magnusson räknar med att Sundbyberg gör en bättre höstsäsong och hänger kvar i division 2.
FOTO: MICHAEL FOLMER OPTIMISM. Kaveh Magnusson räknar med att Sundbyberg gör en bättre höstsäsong och hänger kvar i division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden