Mitt i Sundbyberg

Laddat SIK plockar höstpoäng

Den tunga våren är nu glömd och lagd till handlingar­na. Ett förstärkt Sundbyberg­s IK har tagit fyra poäng i höstens tre inledande matcher och andas optimism inför fortsättni­ngen. – Det känns ändå som att hösten är vår och känslan i laget är mycket bra, s

- Anders Ekström

Ja, våren

är bara att glömma. Blott två segrar och mängder med insläppta mål gjorde att Sundbyberg IK:s fotbollshe­rrar låg i botten efter första halvan av division 2.

– Det var kalabalik. Vi var förberedda inför säsongen, men inte förberedda på hur den skulle arta sig. Vi fick mängder av skador på nyckelspel­are och hade stolpe ut hela våren, berättar huvudträna­ren Kaveh Magnusson.

– Det blev lite för mycket pussel och ersättarna har i många fall inte lyckats fullt ut.

Dessutom lämnade den mångåriga burväktare­n Kjelle Jönsson och lämnade bokstavlig­en ett hål efter sig. 36 insläppta mål ger ett snitt på 2,5 per match – vilket är för tok för mycket.

Men första halvan av säsongen är nu glömd. Trots den prekära tabellposi­tionen andas laget entusiasm. Anledninge­n? Laget har förstärkt bra och fått tillbaka de skadade nyckelspel­arna.

– Äntligen! Vi är helt klart på rätt spår igen. Så länge vi är hela och friska och då får kontinuite­t så blir det riktigt bra. Defensivt blir det dessutom bättre och bättre för varje match.

Under sommaren

har laget dessutom förstärkts. På mål- vaktssidan har Markus Rydeberg anslutit från Boo FF. Dessutom har den gamla Superettan­spelaren Hezha Agai tillkommit, liksom Viktor Ceesay Åkerblom (Haninge). Lägg därtill comeback för de tidigare skadade spelarna, så är det till stora delar ett nytt SIK som äntrade hösten.

SIK började hösten med att vinna mot Strömsberg med 1-0, men föll sedan tungt mot BKV Norrtälje (0-3). Nu i lördags blev det 2-2 hemma mot IFK Lidingö. SIK var då ytterst nära att ta en fullpoänga­re inför storpublik­en – 312 åskådare – men gästerna kvitterade sent.

– Vi borde dödat matchen tidigare då vi hade flera frilägen. Men gör man inte mål på sina chanser så får man inga poäng. Även om resultatet var orättvist var det överlag en positiv insats, fortsätter Kaveh Magnusson.

Nio omgångar

återstår och det gäller för SIK att fortsätta prestera. Laget ligger fortfarand­e på nedflyttni­ngsplats trots den halvpositi­va starten.

– Varje match som är kvar blir som våran sista match för säsongen. Det gäller att gå ”all in” och fortsätta tro på det vi gör. Trots tabelläget har vi bra självförtr­oende och en fin stämning i laget.

– Vi vet om att vi skapar väldigt mycket chanser, men vi måste få in bollen. Ha mer kyla framför målet. Det känns ändå som att hösten är vår och känslan är bra. Vi kommer ta många poäng, det är jag övertygad om.

I nästa match väntar Skiljebo borta. På Sundbyberg­s IP, i maj, blev det 0-2 till västeråsar­na.

 ??  ??
 ?? Kaveh Magnusson ?? KLÄTTRA. Kapten Lauin Amen och hans Sundbyberg­s IK fotboll önskar nu klättra i tabellen. Flera fina nyförvärv, bra höstform och tidigare skadade spelare tillbaka talar för SIK.
Kaveh Magnusson KLÄTTRA. Kapten Lauin Amen och hans Sundbyberg­s IK fotboll önskar nu klättra i tabellen. Flera fina nyförvärv, bra höstform och tidigare skadade spelare tillbaka talar för SIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden