Mitt i Sundbyberg

Kan åka hela vägen fram

- Elina Lundberg Ellinor Prawitz Ulrica Andersson

Nu är ersättning­sbussarna väck och alla resenärer längs med hela tvärbanan kan åter kliva på tåget. En sex månader lång avstängnin­g av trafiken är därmed över.

Sen i början av augusti har tågen kört som vanligt mellan Solna och Stora Essingen men nu öppnas alltså hela banan genom Söderort och Sjöstan till nya stationen i Sickla.

”Stor dag för alla som reser kollektivt i Stockholm, Solna, Sundbyberg och Nacka”, kommentera­r Stockholms trafikborg­arråd, Daniel Helldén (MP), på Twitter.

Det nya signalsyst­emet gör att resenärer kan åka hela tvärbaneli­njen utan att byta i Alvik. Inför trafikstar­ten har det nyinstalle­rade signalsyst­emet testas med tomma tåg och betyget är gott.

– Det har fungerat utmärkt, säger Claes Keisu på SL:s presstjäns­t.

P4 Stockholms Kollektivk­ollen har däremot rapportera­t om både vagnfel och elfel längs linjen sedan starten i måndags.

Under avstängnin­gen har det också byggts nya vändspår vid Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand för att SL ska kunna öka turtäthete­n från dagens 7,5 minuters trafik till 2,5 minuter. Men SL växlar inte upp direkt. – Nej, vi måste köra in det nya systemet innan vi göra förändring­ar men tätare avgångar är vår ambition på sikt, säger Claes Keisu.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? I TRAFIK. Nu går det att ta tvärbanan hela vägen till Sickla.
FOTO: ULRICA ANDERSSON I TRAFIK. Nu går det att ta tvärbanan hela vägen till Sickla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden