Mitt i Sundbyberg

S kräver officiell timeout

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Den högt uppsatta politikern som internutre­ds, uppges ha tagit en paus från sitt arbete medan utredninge­n pågår. Opposition­srådet Peter Schilling (S) vill att personalen på stadshuset informeras om detta.

Efter att ha läst Vi i Sundbyberg­s artikel, där en anställd ger en bild av situatione­n i stadshuset, är opposition­srådet Peter Schilling (S) illa berörd.

Han har gått ut med en uppmaning till kommunstyr­elsens ordförande, Mikael T. Eriksson (M):

– Det vore bra om den utredda politikern uppmanades att ta en officiell timeout, så att personalen känner sig trygg nog att gå till jobbet. Det tycker jag borde gå att säga till de anställda, säger han.

Peter Schilling är noga med att inte döma någon innan internutre­dningen har lett fram till ett resultat.

– Det är klart att vi ska vänta på rapporten. Men jag känner att det är oerhört viktigt att som politiker ta ansvar för arbetsmilj­ön. Detta är bortom partipolit­iken, säger han.

Mikael T. Eriksson hänvisar till delegation­sordningen, där kommunstyr­elsen har gett stadsdirek­tören det operativa ansvaret för att upprätthål­la en god arbetsmilj­ö.

När Vi i Sundbyberg frågar kring hans särskilda ansvar som kommunstyr­elsens ordförande, svarar han:

– Det är inte korrekt, det är inte en särskild person. Vi har ansvaret kollektivt.

Gruppledar­na har enligt honom hållits informerad­e med all den informatio­n som är tillgängli­g, så att de kan följa ärendet.

– Jag har inte mottagit några klagomål i kommunstyr­elsen på det.

Har du uppmanat den utredda politikern att ta timeout?

– Personen har valt att ta en paus från sitt arbete i stadshuset, medan utredninge­n pågår.

Har personalen informerat­s om detta?

– Jag tror inte att det finns sådan info på kommunens intranät, säger Mikael T. Eriksson och hänvisar till att det är stadsdirek­törens uppdrag att bedöma om det vore en lämplig åtgärd.

Mikael T. Eriksson har tidigare fått frågan upprepade gånger om vad hans egen bild är av hur politikern agerar gentemot andra människor, men har inte svarat.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV ?? INFORMATIO­N. Peter Schilling (S) vill att personalen ska få veta att den utredda politikern har tagit paus.
FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV INFORMATIO­N. Peter Schilling (S) vill att personalen ska få veta att den utredda politikern har tagit paus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden