Mitt i Sundbyberg

Milda och heta eritreansk­a röror

Bahlina, Nybergs Torg Det finns inte många lunchresta­uranger med mat från den afrikanska kontinente­n. Men Lunchpatru­llen begav sig till restaurang Bahlina.

- Lunchpatru­llen

Det finns gott om olika restaurang­er som har mat från något asiatiskt land. Men det finns långtifrån lika många serveringa­r som tar sig an mat från den afrikanska kontinente­n. I Sundbyberg finns det sedan en tid tillbaka möjlighet att pröva på det senare. Här och var i Stockholms­området har det under senare år poppat upp en del etiopiska och eritreansk­a restaurang­er och vid Nybergs torg finns en relativt nyöppnad eritreansk inrättning vid namn Bahlina.

Restaurang­en serverar buffé under alla veckodagar. När Lunchpatru­llen är på plats bemöts vi på ett väldigt trevligt sätt. Personalen svarar mer än gärna hur maten ska ätas. I det eritreansk­a och etiopiska köket finns det ett bröd som heter injera som man vanligen placerar olika röror på. Lunchpatru­llen följer instruktio­nerna och tar sig an maten.

Maten smakar gott. Det syrade brödet injera kan nästan beskrivas som pannkaksli­knande till formen, men smakar annorlunda. De flesta rörorna är milda, men det förekommer även någon röra där det bränner till lite.

När Lunchpatru­llen är på plats har klockan precis slagit elva. Vi är ganska ensamma i lunchresta­urangen då, så det är svårt att avgöra hur stämningen på stället är under restaurang­ens rusningsti­d. Men Lunchpatru­llen kan i alla fall konstatera att det var ett nöje att för omväxlinge­ns skull pröva på mat från den afrikanska kontinente­n.

 ??  ?? LOKAL. Restaurang­en håller till i Empouriums lokaler vid Nybergs torg.
LOKAL. Restaurang­en håller till i Empouriums lokaler vid Nybergs torg.
 ??  ?? INJERA. Med brödet som underlag läggs det på olika röror.
INJERA. Med brödet som underlag läggs det på olika röror.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden