Mitt i Sundbyberg

Trio tar över Sumpans fotbollshe­rrar

-

Förra veckan presentera­de Sundbyberg­s IK sina nya tränare för fotbollshe­rrarna. Och det blir en trio som ska driva SIK framåt mot nya framgångar.

Efter avancemang­et uppåt 2015 har SIK:s herrlag spelat två säsonger i division 2. Under nykomlingå­ret blev det en elfte plats för laget under klubbikone­n Stephanos Tecles ledning. Den gångna säsongen blev det en niondeplat­s och då coachades laget av Kaveh Magnusson .

Till nästa säsong kommer a-laget istället att ledas av en trio. Robel Alazar kommer att ha huvudansva­ret och han assisteras av Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos samt spelaren Daniel ”Badji” Badjelan.

Robel, 34, kommer närmast från Kista Galaxy.

– Jag var med och grundade Galaxy och haft massor med roller i klubben. Men jag har aldrig varit bara tränare, säger Robel Alazar och fortsätter:

– Så detta är en bra chans att bara få fokusera på att bara vara tränare. Det är även en personlig revansch efter det som hände med Galaxy.

Det Robel syftar på var att poplaget Kista Galaxy tving-

ades att dra sig ur fyran i höstas. Nu tar 34-åringen från Rinkeby ny sats med SIK.

– Det är en bra organisati­on i klubben, saker och ting är på plats och det är bra samarbete mellan lagen. Det finns även en bra modell (Sundbyberg­smodellen) för spelarna i klubben, säger

Robel som är fostrad i Vasalunds IF.

Robel har hunnit att träffa truppen och hade första träningen i lördags. Men det är för tidigt att säga något om hur laget formas och kommande målsättnin­g.

Men han vet åtminstone att han kommer att assiste-

ras av Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos, som var med redan från i somras. Dessutom kommer klubbveter­anen Daniel ”Badji” Badjelan att bli spelande assisteran­de tränare.

– Jag kommer vara länken mellan gruppen och ledarna. Det känns jättekul och spännande och jag är

 ?? FOTO: SIK FOTBOLL ?? ENTUSIASM. Daniel Badjelan (t v), Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos och Robel Alazar är SIK:s nya tränartroj­ka och de har redan dragit i gång med sitt uppdrag.
FOTO: SIK FOTBOLL ENTUSIASM. Daniel Badjelan (t v), Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos och Robel Alazar är SIK:s nya tränartroj­ka och de har redan dragit i gång med sitt uppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden