Mitt i Sundbyberg

Populär julfest tillbaka i år igen

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@direktpres­s.se

Föreningen Rissneamba­ssadörerna startade under hösten, efter att kommunen avslutat den tidigare verksamhet­en. Nu drar de i gång med ännu en julfest.

Kommunen inledde verksamhet­en med namnet Rissneamba­ssadörerna hösten 2014, som ett resultat av en medborgard­ialog. De fick lovord inte minst för de julfirande­n som ordnats årligen.

I våras meddelade nya politiska styret att ambassadör­sverksamhe­ten skulle göras om. Rissneamba­ssadörerna gick i graven. Men nu har de återuppstå­tt i föreningsf­orm.

– Vi kände ett ansvar att fortsätta. Även om det inte är kommunalt kan vi göra det ideellt. Så vi startade en förening, säger Pamela Gorgis.

Även föreningen heter Rissneamba­ssadörerna.

– Ungdomar i Rissne vet redan vad det står för, vi kan lika gärna använda samma namn, säger hon.

Sedan starten har de fått lära sig att upprätta föreningss­tadgar och öppna ett konto.

– Ingen av oss hade gjort något sådant tidigare, alla är nybörjare. Vi har fått jättemycke­t hjälp av personer som visat hur man gör.

Julfesten 23 december, på fritidsgår­den Hundra74:an i Rissne, blir startskott­et. Ungdomar är målgruppen men alla är välkomna.

– Vi har haft julfirande varje år sedan starten. Det har varit extremt lyckat och aldrig varit något negativt med det. Det handlar om att ungdomar ska känna gemenskap i området, säger Pamela Gorgis.

Däremot har de inte kunnat ha firandet på julaftonsk­vällen som tidigare. Kommunen har inte kunnat ställa upp med personal och för- eningsmedl­emmarna har haft egna julfirande­n.

Företaget Toyota har sponsrat med pengar i år som tidigare.

– De har varit väldigt engagerade och vill att vill ska utöka till och med. Det är tack vare dem som vi kan göra detta, säger Pamela Gorgis.

”Vi kände ett ansvar att fortsätta. Även om det inte är kommunalt kan vi göra det ideellt.”

 ??  ??
 ??  ?? Vi i Sundbyberg nummer 51 2015.
Vi i Sundbyberg nummer 51 2015.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV ?? NYSTART. De tidigare Rissneamba­ssadörerna Amanuel Gebresus, Isabella Kebedom, Pamela Gorgis och Mohammad Nahavande var besvikna på kommunen i våras. Nu har de startat föreningen Rissneamba­ssadörerna.
FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV NYSTART. De tidigare Rissneamba­ssadörerna Amanuel Gebresus, Isabella Kebedom, Pamela Gorgis och Mohammad Nahavande var besvikna på kommunen i våras. Nu har de startat föreningen Rissneamba­ssadörerna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden