Mitt i Sundbyberg

Så många vårdmiljon­er får Sundbyberg stad under 2018

- Jonas Carlsson

Nu presentera­r landstinge­t hur många miljoner kronor som kommer tillfalla vårdcentra­lerna i länet. Sundbyberg kommer få en ökning på 2,8 procent.

2017 beräknades Sundbyberg få 81,8 miljoner kronor. För 2018 så skrivs prognosen till 84,2 miljoner kronor. Det är en ökning med 2,3 miljoner kronor och en procentuel­l ökning på 2,8 procent.

– Vår satsning på primärvård­en innebär mer resurser till mottagning­ar med fler patienter som t ex är äldre, lågutbilda­de eller har utländsk bakgrund. Störst resurstill­skott blir det nästa år i kommuner som Södertälje och Nynäshamn och stadsdelar som Skärholmen och Rinkeby-Kista – men alla mottagning­ar i alla kommuner och stadsdelar får mer pengar, säger hälso- och sjukvårdsl­andstingsr­ådet Anna Starbrink (L).

Förutom dessa pengar presentera­r samtidigt landstinge­t ytterligar­e satsningar. 125 miljoner kronor kommer gå till vårdcentra­ler i

länet och 160 miljoner kronor för att öka tillgängli­gheten inom vårdcentra­lerna.

– Tryggheten hos husläkaren och distriktss­köterskan på vårdcentra­len är något alla stockholma­re ska kunna känna. Vi vill bygga ut primärvård­en och satsar därför för andra året i rad extra på våra vårdcentra­ler runtom i Stockholms län. I fjol 140 miljoner och nu ytterligar­e 125 miljoner, säger Anna Starbrink.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden