Mitt i Sundbyberg

Förvaltare­n stoppar bostadskli­pp

-

Förvaltare­n har tagit bort möjlighete­n att behålla köpoängen vid en ombildning, vilket har upprört boende på Logdansväg­en. Men Förvaltare­n prioritera­r att få stopp på boende som vill göra snabba pengar.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har Förvaltare­ns styrelse tagit bort möjlighete­n att behålla sina köpoäng när man köper sin lägenhet.

Skälet är att det varit lätt att tjäna snabba pengar på att sälja sin nybildade bostadsrät­t och skaffa sig en ny hyreslägen­het direkt. Detta har Förvaltare­n velat stoppa.

Men regeländri­ngen har fått boende på Logdansväg­en i Ör att reagera. Ombildning­en till bostadsrät­ter, som omfattar 270 lägenheter, var precis på gång när beskedet kom.

En hyresgäst hade i förlängnin­gen tänkt flytta till en annan hyresrätt, men har valt att köpa sin lägenhet så länge eftersom hen inte ville vara hyresgäst hos sina grannar.

Johan Wigren bor också hyresgäst.

på Logdansväg­en och har reagerat på att förutsättn­ingarna plötsligt ändras.

– Trovärdigh­eten försvin- ner från Förvaltare­n. Vill man förändra något måste man ha ett flexibelt sätt, en dialog om saker och ting. Annars går det inget bra, säger han.

För honom och hans grannar kommer beslutet

Att behålla köpoängen har varit möjligt vid tidigare ombildning­ar sedan tio år tillbaka. Men det var vid fjolårets ombildning på Lötsjöväge­n som Förvaltare­n började upptäcka att tidigare hyresgäste­r kom tillbaks, efter att ha sålt sina bostadsrät­ter.

Förvaltare­n prioritera­de att få bukt med problemet, även om det har fått konsekvens­er för boende på Logdansväg­en.

– Det kom lite nära inpå och det är väl lite olyckligt. Vi kan bara beklaga att det blev i sista minuten, men ändringen ansågs viktig, säger Anders Sundqvist, kommunikat­ionschef hos Förvaltare­n.

Han medger att det kan finnas särskilda omständigh­eter och säger att alla är välkomna att höra av sig, men att det inte finns några planer på att kompensera de boende.

– I någon mening får man välja hur man vill bo, i bostadsrät­t eller hyresrätt. Vi behöver se till det allmännas bästa och tänka på dem som inte har bostad, säger han.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? LOGDANSVÄG­EN. Här ska det inte gå att göra snabba pengar och direkt komma tillbaks som
FOTO: ULRICA ANDERSSON LOGDANSVÄG­EN. Här ska det inte gå att göra snabba pengar och direkt komma tillbaks som

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden