Mitt i Sundbyberg

Musikvideo ledde till polisinsat­s

- Jonas Carlsson

Förra veckan undrade många vad som hände på Rissne IP och polis kallades till platsen. Väl där visade det sig handla om en inspelning av en musikvideo som vill lyfta fram det positiva med Rissne.

Denz, eller Abel Tesfay som han egentligen heter, är en rappare från Rissne som snart ska släppa sitt debutalbum. I tisdags kväll förra veckan spelade han in videon till sin kommande singel ”Stay down”. Då dök polisen upp på platsen efter att folk i närheten blivit oroliga och börjat prata om det på Facebook – men det visade sig att det bara var en musikvideo­inspelning.

– Vi vet inte vad folk reagerade på. Det var skumt att det kom så många poliser, vi hade ju ett kamerateam där. Polisen höll oss kvar en timme, säger ”Denz” Abel Tesfay.

I ett Facebookin­lägg ursäktade han sig om någon känt sig orolig och berättade vad det hela handlade om. I videon, som släpps i samband med singeln den 2 februari, vill han berätta om de positiva sidorna av Rissne. Han har även spelat in en kortfilm med samma tema som ännu inte släppts.

– Det finns en gemenskap bland många av oss Jag får mycket stöd av de jag lärt känna. De ger mig positiv energi och jag ger positiv energi tillbaka, säger Denz.

Denz är idag 24 år och har bott i Rissne sedan femton års ålder. Han vill vara en positiv kraft för området på flera sätt. Han drömmer om att hjälpa unga i området som vill bli rappare.

– Det finns en studio i Rissne som jag inte fått tillgång till. Men min plan är ett musikproje­kt. Det kan vara några gånger i veckan som jag undervisar ungdomar i studion och hjälper dem med texter och beats. Alla kan göra en låt som de framför på en musikfesti­val. Jag som har kontakter i musikbrans­chen skulle kunna få dit andra artister till festivalen.

Debutalbum­et släpps senare i vår.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? RAPPARE. Abel Tesfay kallar sig Denz som artist.
FOTO: PRIVAT RAPPARE. Abel Tesfay kallar sig Denz som artist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden