Mitt i Sundbyberg

L: ”Ishallen blir en valfråga”

- Ulrica Andersson

En ny ishall med två isytor är målet, enligt kommunalrå­det Johan Storåkers (L). Men något om när den kan bli verklighet vill han inte säga förrän ”i god tid innan valet”.

Att ishallen är sliten är inte något nytt. I samband med det politiska maktskifte­t i Sundbyberg gick Johan Storåkers (L), kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande, ut hårt:

– Det kommer att vara en av de viktigaste sakerna. I början av 2016 måste man titta på det där, sa han till Vi i Sundbyberg. Redan hösten 2015 hade ishallen varit tvungen att stänga några dagar, på grund av en trasig kylslinga. Dessutom hade råttor synts till.

Vi i Sundbyberg följde upp frågan för drygt ett år sedan. Då ville Johan Storåkers inte uttala sig om när en ishall skulle kunna stå klar ”eftersom det kan bli en svekdebatt”.

Ishallen kommer bli en valfråga, menar Johan Storåkers i dag. Kommunens inriktning är att det ska bli två inomhusyto­r i en ny hall.

När kommer en ny ishall?

– Vi jobbar väldigt intensivt med det arbetet. Exakta detaljer om placering och innehåll är inte fastställt än, säger Johan Storåkers.

Både föreningar, skolor och spontanutö­vare är i behov av isytor när staden växer, konstatera­r han.

– Sedan är det ju ingen hemlighet att nuvarande ishall är väldigt dålig.

Hur långt har ni kommit?

– Relativt långt, men det är svårt att säga exakta datum. Vi planerar att presentera konkreta planer i god tid före valet. Jag vill inte uttala mig om exakta tidpunkter.

En möjlig lösning för att ha råd med en ny ishall, har ansetts vara att sälja byggrätter för att bygga bostäder i eller i nära anslutning till området. Det spåret är kommunen fortfarand­e inne på.

Att behålla den nuvarande är också dyrt. Förvaltnin­gen skrev i augusti 2015, som svar på en L-motion om en ny ishall, att ”stora åtgärder måste vidtas framöver, och till en stor kostnad, om ishallen skall vara kvar”.

Vad säger du om att ishallen har fått hålla stängt och att barn får inställda träningar?

– Jag ser allvarligt på det. Det är väldigt viktigt att vi ska ha en fungerande ishall i Sundbyberg. Det är stora projekt som ska samordnas i Sveriges minsta kommun, jag arbetar så hårt jag kan, säger Johan Storåkers.

 ?? FOTO: ARKIVBILD/ULRICA ANDERSSON ?? BETONG. ”Inte ens öststatern­a har öststatsbu­nkrar”, kommentera­de Per Håkansson från Sundbyberg­s IK Hockey när Vi i Sundbyberg mötte honom vid ishallens entré för drygt två år sedan. Ännu finns det inte någon färdig plan för en ny ishall.
FOTO: ARKIVBILD/ULRICA ANDERSSON BETONG. ”Inte ens öststatern­a har öststatsbu­nkrar”, kommentera­de Per Håkansson från Sundbyberg­s IK Hockey när Vi i Sundbyberg mötte honom vid ishallens entré för drygt två år sedan. Ännu finns det inte någon färdig plan för en ny ishall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden