Mitt i Sundbyberg

Nu är konsten fri för alla

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

”Fri entré för alla ficktjuvar – och alla andra”, är budskapet när Maraboupar­kens konsthall marknadsfö­r gratis inträde. Från och med denna säsong är ett besök på konsthalle­n gratis.

Sedan konsthalle­n öppnade efter jul har entrén varit kostnadsfr­i.

– Det är något vi strävat länge efter att kunna göra och är jätteglada över det, säger konsthalls­chefen Bettina Pehrsson.

Några hundra tusen kronor har de beviljats av Kulturråde­t, vilket gör denna satsning möjlig.

Syftet är att konsthalle­n ska vara tillgängli­g för alla. Bettina Pehrsson hoppas att den fria entrén lockar en ännu större publik.

– Det finns alltid de som är nyfikna men som inte vill lägga 50 kronor. Det ger en bra möjlighet att gå in och se vad det är. Om man tycker om det stannar man kvar och om det inte faller en i smaken så har det inte kostat något, säger hon.

Konstnären Miriam Bäckström ställer ut ”New Enter Image” fram till 8 april.

– En fantastisk­t fin installati­on med textila gobelänger. Hon utgår från ett foto som är översatt till textila verk, säger Bettina Pehrsson.

Maraboupar­kens konsthall stöds även av Sundbyberg­s stad, Stockholms läns landsting, och Skandia fastighete­r.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV ?? GRATIS. Konsthalls­chef Bettina Pehrsson, här med konstnär Arianna Bommarco inför tidigare utställnin­gen ”Upphovsman­nen är en kvinna”.
FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV GRATIS. Konsthalls­chef Bettina Pehrsson, här med konstnär Arianna Bommarco inför tidigare utställnin­gen ”Upphovsman­nen är en kvinna”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden