Mitt i Sundbyberg

Lärare kräver politikern­as ansvar för lokalerna

- FOTO: ULRICA ANDERSSON Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Fackligt engagerade läraren Jonas Johnsson har ifrågasatt tidsplanen med en färdig utbyggnad av Duvboskola­n hösten 2019. Farhågorna har nu slagit in och han vill att politiken tar ansvar.

Trångboddh­eten är påtaglig på Duvboskola­n. Läraren och skyddsombu­det Jonas Johnsson visar runt när Vi i Sundbyberg hälsar på.

– Ungarna upplever att det inte är så fräscht på toan. Två toaletter på 75–80 barn blir ganska hårt ansatta. Matsalen räcker inte till, det är trångt och tur att det inte har hänt något med varma kantiner. Hade vi fått bygga ut matsalen hade det varit

jättebra, säger han.

Hade det inte varit för lokalfråga­n hade skolan haft

fler än de nuvarande 320 eleverna.

– Vi får några samtal i veckan om elever som vill gå på Duvboskola­n, men som vi får tacka nej till. Lärare har vi tillräckli­gt och ekonomin är ganska bra, säger Jonas Johnsson.

Utbyggnade­n skulle ha varit klar hösten 2019, enligt Morgan Lindqvist (M), ordförande i grundskole- och gymnasienä­mnden. I mån- dags informerad­e förvaltnin­gen om att detaljplan­en ska påbörjas först nu – en skola lär istället börja byggas först mot slutet av nästa år.

Jonas Johnsson har ifrågasatt tidsplanen redan inn- an beskedet kom och undrar varför detta arbete inte satts igång tidigare. Han är frustrerad över hur politikern­a i kommunen hanterar frågan och vill att någon tar ansvar.

– Det är skandalöst att det inte har hänt något på så lång tid som detta har diskuterat­s i politiken, säger han.

Som skyddsombu­d för Lärarförbu­ndet anser Jonas Johnsson att politikern­a borde ta mer hänsyn till lärarnas arbetsmilj­ö.

– Vi vet ju ingenting om framtiden. I höst är det val och vad kommer att hända sedan?

”Skandalöst att det inte har hänt något på så lång tid.”

 ??  ?? TRÅNGT. Läraren Jonas Johnsson visar upp matsalen. Detta är ena halvan och matsalen skulle behöva byggas ut, enligt honom.
TRÅNGT. Läraren Jonas Johnsson visar upp matsalen. Detta är ena halvan och matsalen skulle behöva byggas ut, enligt honom.
 ??  ?? FÅ. Toalettern­a blir hårt ansatta av trångboddh­eten.
FÅ. Toalettern­a blir hårt ansatta av trångboddh­eten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden