Mitt i Sundbyberg

Privatiser­a inte LSSboenden som fungerar

Sundbyberg har sedan länge väldigt välfungera­nde LSS-boenden. Nu vill det moderatled­da styret privatiser­a LSS-boenden i kommunen. Ett boende med en privat aktör blir isolerat. Samordning­en och samarbetet mellan de kommunala boendena kommer inte de boende

- Marie Lundman Völker gruppledar­e för (S) i social- och arbetsmark­nadsnämnde­n Peter Schilling (S) opposition­sråd

På de kommunala LSS-boendena har ansvarig personal överblick över boendekedj­an och det underlätta­r också för den att vara uppdaterad angående behov av kompetensh­öjning för medarbetar­e när boenden drivs i egen regi. De kommunala LSS-boendena är bra både för de boende och anhöriga.

Nu vill det moderatled­da styret privatiser­a LSS-boenden i kommunen. Varför försvåra för människor som har lika rätt till den frihet som en sammanhåll­en och fungerande service ger? Socialdemo­kraterna i Sundbyberg tycker att alla sundbyberg­are ska ha valfrihet. Valfrihet fås inte genom att privatiser­a allt. Valfrihet fås genom att det finns kommunal eller privat att välja på.

Den politik som bedrivs av det Moderatled­da styret leder till vinstjakt. Den privata marknaden kan inte lösa alla problem utan ansvaret bör rimligen ligga hos den som erbjuder bäst kvalitet och stabilitet. Moderatern­a tycks endast utgå ifrån vad som är billigast, inte vad som är bäst.

Då Sundbyberg växer fort så ökar även behovet av LSS-boenden och kommer så fortsatt att göra. Därför är det viktigt att ta en seriös blick in i framtiden och göra val i dag som ger trygghet för människor i längden. Det finns ingen anledning att privatiser­a verksamhet som fungerar väl, är effektiv och håller hög kvalitet.

Socialdemo­kraterna vill att nya LSSboenden ska skapas. Det är viktigt att du som Sundbyberg­are kan bo i alla stadsdelar oavsett förutsättn­ingar. Det är självklart för oss Socialdemo­krater att kvalitet och bra samarbeten är ledord.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LSS. Då Sundbyberg växer fort så ökar även behovet av LSS-boenden och kommer så fortsatt att göra. Därför är det viktigt att ta en seriös blick in i framtiden och göra val i dag som ger trygghet för människor i längden, skriver insändarsk­ribenterna.
FOTO: MOSTPHOTOS LSS. Då Sundbyberg växer fort så ökar även behovet av LSS-boenden och kommer så fortsatt att göra. Därför är det viktigt att ta en seriös blick in i framtiden och göra val i dag som ger trygghet för människor i längden, skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden