Mitt i Sundbyberg

Gruppen som samlat Sumpans singlar

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

För tre år sedan startade Pia Hedman en Facebookgr­upp för singlar i åldern 40 år och uppåt i Sundbyberg och Solna. I dag har gruppen över 900 medlemmar.

– Det har ökat explosions­artat. På ettårsfest­en var vi inte alls många. Men det senaste året har vi ökat, säger grundaren Pia Hedman.

– När jag gick med var vi bara 150 medlemmar, säger medlemmen Anki Kampenborg.

Det hela började när Pia Hedman stötte på en motgång i en grupp för singlar i Stockholms­området. Hon ville därefter sätta sin egen touch på hur en sådan sida borde fungera.

– Jag kom med ett förslag om after work. Då slängde admin ut mig, så jag startade en egen Facebookgr­upp och fick med mig några som nappade på idén. I min grupp ska man inte vara rädd för att ta initiativ, säger Pia Hedman.

Gruppen har idag växt till över 900 medlemmar. Den har utvecklats till en grupp för alla över 40 i Sundbyberg och Solna som antingen söker vänner eller kärleken på ett avslappnat sätt. Den heter ”40+ Sundbyberg Solna” och Pia Hedman fortsätter att uppmuntra till att alla hjälps åt att forma gruppen. Det har nu startats flera undergrupp­er för folk som är intressera­de av olika saker.

– Det finns en träningsgr­upp som jag leder, en resegrupp, en bokklubb, en partykör, en grupp för power walks varje söndag, säger Pia Hedman som några exempel.

Folk har även tagit mod till sig och sagt till när de känt sig ensamma.

– En stark tjej gick ut och frågade om vad det var fler än hon som var ensamma på nyårsafton. Det slutade med flera nyårsfeste­r. Folk brukar säga om gruppen att de inte känner sig utanför här, menar Pia Hedman.

Vad tror ni att en sådan här grupp fyller för behov?

– Det är närheten. Man kanske har kompisar i andra delar av Stockholm, men här kan man träffas i Sundbyberg eller Solna, nämner Pia Hedman som en anledning.

Det kan exempelvis vara så att de som är äldre än 40 år har skilt sig, ungar flyttar ut eller så är det svårt att träffa nya vänner vid den åldern.

– Man kanske ställs inför en ny livssituat­ion och måste starta om, menar Anki Kampenborg.

Även om Facebookgr­uppen betonar vänskap har gruppen ibland agerat som en första språngbräd­a till kärlek.

– Det är ett par som är i Karibien och semestrar just nu. De träffades på ett after work-event och sedan började de spela word feud mot varandra, säger Pia Hedman.

Snart firar gruppen tre år med fest på restaurang­en Arnest i Sundbyberg.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? MEDLEMMAR. Medlemmen Anki Kampenborg tillsamman­s med grundaren Pia Hedman.
FOTO: JONAS CARLSSON MEDLEMMAR. Medlemmen Anki Kampenborg tillsamman­s med grundaren Pia Hedman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden