Mitt i Sundbyberg

Ishallen har tagit lång tid – men det händer saker

- Johan Storåkers kommunalrå­d (L) och ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden

Svar till Roya Asadzadeh och Hans Hamrin, Vänsterpar­tiet i Sundbyberg, i Vi i Sundbyberg nr 8.

Vänsterpar­tiet har rätt i att arbetet med en ny ishall tagit för lång tid och jag uppskattar deras genuina engagemang för Sundbyberg­s största folkrörels­e, idrotten. Tyvärr är den kommunala verklighet­en så att flera byggprojek­t har långa ledtider och den demokratis­ka processen är omfattande.

Emellertid är vi nu inne i en mycket intensiv arbetsfas med flera nya idrottsanl­äggningar och kommer snart att presentera de konkreta planerna för detta. Vi arbetar kontinuerl­igt med att upprätthål­la en god kvalitet på Ursviks motionsomr­åde och de olika spåren där. Tyvärr har inte Solna stad samma höga ambitionsn­ivå för sin del av motionsomr­ådet. Det går alltid att göra mera på Sundbyberg­ssidan, men resurserna är tyvärr begränsade. Jag vet emellertid att Sundbyberg­s stads arbete för Ursviksomr­ådet är uppskattat av många.

De större projekten om framtida idrottsanl­äggningar tar ofta lång tid, vilket de även gjorde med Vänsterpar­tiet vid makten, men jag önskar även nämna att vi under en tid verkställt mycket i form av nytt konstgräs på IP och i Ör, flera spontanidr­ottsytor- och platser, två koncept med Isbiten på IP och i Ursvik samt att vi öppnat för möjlighete­r till parkour och baseboll- och softbollsv­erksamhet inomhus i Milot.

Ytterligar­e mer konkreta exempel är ny nedgrävd ledbelysni­ng på Ursviks motionsomr­ådes 5-km spår, stor satsning på Rissne IP med studsmatto­r, parkour och utegym. Vidare aktivitets­park på Örvallen för skateboard, inlines, kickbike med mera och nytt sportgolv i Löthallen. Stockholms Idrottsför­bund och SISU Idrottsutb­ildarna har på ett positivt sätt uppmärksam­mat vårt idrottspol­itiska arbete som bland annat prioritera­r stöd till en bred och inkluderan­de verksamhet. Men det finns brister på anläggning­ssidan. Det har Vänsterpar­tiet rätt i och jag är tacksam för deras engagemang.

Tyvärr är den kommunala verklighet­en så att flera byggprojek­t har långa ledtider.

 ??  ?? Vi i Sundbyberg nr 8.
Vi i Sundbyberg nr 8.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden