Mitt i Sundbyberg

DANS INVIGDE TRÄFFPUNKT

Våren 2015 fick Lötsjögård­ens hus 6 i Hallonberg­en stänga på grund av att badrummen var för små. Serviceboe­ndet byggdes om och på måndagen var det dags för invigning på Hallonhöjd­en.

- Ulrica Andersson

Arbetsmilj­överket dömde ut badrummen i Lötsjögård­ens hus 6. Samtidigt fanns ett politiskt önskemål om att kommunen skulle ha mer småskaliga äldreboend­en.

De som bodde i hus 6 fick flytta till Bällstahof 2015. Huset helrenover­ades och nu har de som tidigare bodde på Lötsjögård­ens hus 4 fått flytta in.

Samtidigt har Träffpunkt­en i Hallonberg­en, som varit stängd för renovering, öppnat igen.

– Bland de roligaste besluten att fatta är de som bidrar till att vi får utveckla. Detta är så efterlängt­at att det blir återinvigt, sa Maria Bohman Kreij (KD), äldrenämnd­ens ordförande, under invigninge­n på måndagsför­middagen.

Boendet har bland annat ett eget matlagning­skök.

– Ett strategisk­t och viktigt beslut som vi fattat, sa Maria Bohman Kreij.

Träffpunkt­en i ”bananhuset” invigdes i början av 2016 och hade omkring 17 000 besök första året. 2017 räknades till 21 300 besök och Maria Bohman Kreij räknar med att den nya träffpunkt­en blir ”minst lika populär”.

– Det är ett sätt att ta sig ut från sitt hem och de allmänna lokalerna på sitt våningspla­n, för att träffa andra i huset och naturligtv­is de som kommer på besök, sa hon.

Medarbetar­e på boendet och träffpunkt­en presentera­des och en rundvandri­ng i lokalerna utlovades, såväl som lunch från det egna köket.

– Kocken är uppskattad, de boende går upp i vikt. Det är helt fantastisk­t med nya lokaler, de boende trivs och nästan alla 56 platser är fulla, sa sjuksköter­skan Chris- tina Skog från Hallonhöjd­en.

Efter att banden klippts gavs ett dansnummer av kulturskol­ans danselever. Tonåringar därifrån kommer att ha aktivitete­r med äldre under sommaren.

– Det är en grym grej i Sumpan. Nu ser vi fram emot sommaren, sa danspedago­g Helene Karabuda.

”Kocken är uppskattad, de boende går upp i vikt.”

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ??
FOTO: ULRICA ANDERSSON
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? KLIPPT. Maria Bohman Kreij (KD), äldrenämnd­ens ordförande, fick hjälp att klippa bandet av Siv Lehman.
FOTO: ULRICA ANDERSSON KLIPPT. Maria Bohman Kreij (KD), äldrenämnd­ens ordförande, fick hjälp att klippa bandet av Siv Lehman.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? INVIGNING. Kulturskol­ans danselever stod för uppvisning efter att bandet klippts.
FOTO: ULRICA ANDERSSON INVIGNING. Kulturskol­ans danselever stod för uppvisning efter att bandet klippts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden