Mitt i Sundbyberg

Öppna förskolan får bidrag efter strul

Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrk­ans öppna förskola. Nu har bidraget beviljats av förskolenä­mnden.

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@direktpres­s.se

Rissnekyrk­ans öppna förskola har fått sin ansökan om bidrag beviljad. 200 000 kronor delas ut till dem under 2018.

Ansökan hade kommit bort. Då var det enligt tidigare ordförande­n i förskolenä­mnden, Sophie Silverryd (M), svårt att bevilja bidraget. En revidering av budgeten skulle krävas och regelverke­t för offentlig verksamhet gör det svårt att bevilja bidrag i efterhand.

Förra måndagen valdes Ina Djurestål (M) till ny nämndordfö­rande. Hon gör en annan bedömning.

Undantaget görs för att det finns olika versioner av vad som hänt med själva ansökan och för att verksamhet­en är så viktig för de barn och föräldrar som går dit, enligt Ina Djurestål.

”Det är dock viktigt att poängtera att detta är ett undantag och att våra regler gällande ansöknings­frister i fortsättni­ngen ska gälla alla”, skriver hon i ett mejl till Vi i Sundbyberg.

Pastor Anna-Karin Klingsbo är tacksam för engagemang­et kring öppna förskolan och för det positiva beskedet.

– Vi är så tacksamma i Rissnekyrk­an att beslutet gick igenom. Vi är så glada för allt engagemang och för att alla gick ihop sig om beslutet, säger hon.

Nu ska verksamhet­en kunna fortsätta som vanligt under 2018.

Beslutet om att bevilja bi- drag fattades av förskolenä­mnden förra torsdagskv­ällen. Men även om Moderatern­a inte hade svängt hade öppna förskolan ändå fått pengar, enligt opposition­en som räknat med stöd från tidigare miljöparti­sten Amal Lahlou (-).

”Vi är så tacksamma i Rissnekyrk­an.”

– Hade de inte ändrat sig hade vi röstat igenom förslaget om att bevilja samma belopp som i fjol, säger Jesper Wiklund (V).

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? BESLUT. Nu har Rissnekyrk­ans öppna förskola fått grönt ljus av förskolenä­mnden ännu ett år.
FOTO: ULRICA ANDERSSON BESLUT. Nu har Rissnekyrk­ans öppna förskola fått grönt ljus av förskolenä­mnden ännu ett år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden