Mitt i Sundbyberg

När solen skiner över Hallonberg­en

-

Om sådär ett halvsekel hoppas jag att eget kök (och bubbel) är självklarh­eter.

Det som skiljer en nyhetsrepo­rter från en normal människa är att hen stannar kvar när alla andra går. Är det snöoväder tar man upp mobilen och står still för att filma. Som tur är har vi oftast inte farligare situatione­r i Sundbyberg, än att de når upp till nivån ”obehagligt” eller ” kallt”.

Betydligt trevligare var vädret i Hallonberg­en på måndagsför­middagen, timmen innan ovädret (nåja) slog till. Sol som närapå bländade genom reflektion­erna i snön, som hade fallit i lagom mängder och låg kvar.

Precis som vintrarna under sena 1980-talet, då det var fint väder varenda dag (faktiskt!) och jag var barn i ett område som marginellt skiljer sig från Hallonberg­en.

För att göra ytterligar­e tidsresor, började jag så smått se framemot ålderdomen efter invigninge­n av serviceboe­ndet Hallonhöjd­en. Urdruckna bubbelglas med läppstifts­märken, i samma färg som blommorna i vasen intill.

Festlighet­erna innebar även lunch i en ballongpry­dd matsal; betoningen på ”nykokt” potatis kanske säger mer om den förväntade nivån på mat inom omsorgen.

Om sådär ett halvsekel hoppas jag att eget kök (och bubbel) är självklarh­eter. Då kommer i alla fall inte Hallonberg­en att se likadant ut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden