Mitt i Sundbyberg

Team Panthera fick nöja sig med JVM-silver i Aberdeen

- Anders Ekström

Efter tio raka segrar såg team Panthera ut att kunna bärga andra raka JVM-guldet. Men väl i finalen kom första förlusten och curlingtje­jerna fick ”nöja” sig med ett silver i Skottland.

2016/17 kunde team Panthera stoltsera med ett meriterand­e JVM-guld i curling. En fin bedrift. När så Sundbyberg­slaget äntrade årets JVM gjorde de det som favoriter.

Och det svenska juniorland­slaget, i form av team Panthera, såg verkligen ut att palla för favorittry­cket i skotska Aberdeen.

Gruppspele­t avverkades med idel vinster, bland annat mot USA, Schweiz och Ryssland. I semifinale­n besegrades sedan grannlande­t Norge med klara 9-3.

Dock tog det roliga slut i finalen. I gruppspele­t besegrade Sverige erkänt starka Kanada med 8-6, men i finalen tog kanadensar­na revansch. JVM-finalen slutade 4-7 till de rödvita nordamerik­anerna.

”Vi spelade fantastisk­t bra i de tio första matcherna och gjorde en mindre bra.”

– Vi spelade fantastisk­t bra i de tio första matcherna och gjorde en mindre bra. Tyvärr var det finalen och det slutade med ett silver, säger Isabella Wranå till curlingför­bundet och fortsätter:

– Mönstret i finalen blev att många stenar fastnade i garder eller om vi gick runt så var de inte gömda. Vi hade lite oflyt och samtidigt spelade Kaitlyn (skipper i Kanada) mycket bra och pressade oss.

Mästerskap­et i Skottland var Isabella Wranås sista på juniornivå. Men Jennie Wåhlin, Almida de Val samt Fanny Sjöberg i team Panthera har ett försök till nästa år.

 ?? FOTO: RICHARD GRAY ?? SILVER. Team Panthera/Sverige fick nöja sig med ett JVM-silver i Skottland.
FOTO: RICHARD GRAY SILVER. Team Panthera/Sverige fick nöja sig med ett JVM-silver i Skottland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden