Mitt i Sundbyberg

Hemmet din nya arbetsplat­s KONTOR.

Fler och fler jobbar hemifrån, och med det har trenden med vackra och funktionel­la arbetsrum vuxit. Om du inte redan har, men är i behov av en plats att jobba hemifrån på kommer här ett gäng med inspireran­de tips!

- Ida Blom

Oavsett vad du arbetar med så kan ett hemmakonto­r vara en plats där du samlar allt som rör jobbet och du behövt ta med dig hem. Kanske jobbar du helt hemifrån och då kan behovet av ett sådant utrymme självklart vara ännu större. Men vad ska man tänka på om man vill inreda ett hemmakonto­r?

För att veta hur mycket plats du behöver måste du också veta vad du planerar att göra där. Jobbar du hemma för din egen syateljé behövs antagligen plats för tyger, symaskin och ett bord för att skära till mönster vid. Är ditt arbete mer databasera­t kanske det räcker med en liten hörna där allt du behö- ver plats för är dator och pärmar.

Tänk i vilket fall noga över de här sakerna när du planerar för ditt arbetsrum.

Se till att du hittar ett bra bord i rätt höjd, och se över om du behöver plats för något mer än stolen och dina fötter därunder.

Kanske behöver du inte ens ett bord utan kan fästa upp en bänkskiva mellan två garderober eller i ett hörn.

Annat som är viktigt för att kunna arbeta bra är att du väljer en bra stol. Kanske är det till och med värt att investera i en ordentlig skrivbords­stol, beroende på hur mycket du kommer använda ditt kontor.

Se till att göra platsen där du kommer utföra ditt arbete till en plats när du trivs. Det spelar ingen roll om det är ett helt rum eller ett litet hörn någonstans i en mindre lägenhet.

Kanske kan du måla en vägg i arbetshörn­an för att riktigt göra det tydligt att det är där jobbet sker och inget annat.

Tänk också på belysninge­n! God belysning är a och o i ett rum där du ska prestera.

Inred med saker du tycker om och blir glad av. Tavlor och prydnader lyfter alla rum. Ställ också gärna dit några blommor.

Så där! Nu är du redo för att själv börja planera ditt arbetsrum eller hemmakonto­r.

 ??  ??
 ?? FOTO: RAWPIXEL, SLAVA KEYZMAN OCH IKEA ?? DIN ARBETSSTAT­ION. Se till att trivas i det utrymme där du väljer att arbeta, ha gott om plats och inred med hyllor för att avlasta ytorna.
FOTO: RAWPIXEL, SLAVA KEYZMAN OCH IKEA DIN ARBETSSTAT­ION. Se till att trivas i det utrymme där du väljer att arbeta, ha gott om plats och inred med hyllor för att avlasta ytorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden