Mitt i Sundbyberg

MER LJUS SKAPAR TRYGGHET

-

Bra belysning är en av många trygghetss­kapande åtgärder i Sundbyberg. Rissnebon Marie Broberg är en av flera Sundbyberg­sbor som anser att bra ljus skapar en tryggare känsla i kommunen.

Marie Broberg, Rissnebo

är ute på promenad med fyra veckor gamla dottern Vera i barnvagn. För ett par år sedan gjorde kommunen en satsning på utemiljön i Rissne. ”Det har rensats bland buskage och man har lagt till belysning”, säger hon. Att ytor inte känns stängda, med till exempel höga buskage, är viktigt för henne. ”Belysning är aldrig fel, man känner en annan säkerhet. Man känner sig alltid säkrare om det finns andra människor i närheten.”

Karin Andersson, Duvbo

tycker att belysning är viktigt, särskilt vid gångbanor, och att man tänker på att inte trädens löv skymmer lamporna. ”Kommunen försöker höja tryggheten. Men vi kanske måste tala om för dem var det behövs belysning, det är inte så lätt för kommunen att ha koll på var det känns otryggt”, säger hon.

Christos Orfanidis, Rissnebo.

Belysninge­n i Rissne skiljer sig inte från andra ställen han bott på, konstatera­r Christos Orfanidis, nyinflytta­d Rissnebo sedan två dagar tillbaks. ”Om det är alltför mörkt och kallt känner man sig lite otrygg, när det är lite folk ute efter 18–19 på kvällen. Det är så mycket som händer, man måste se sig om”, säger han.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ??
FOTO: ULRICA ANDERSSON
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden