Mitt i Sundbyberg

Sumpan inget för Löfven

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Statsminis­ter Stefan Löfven (S) dissar Sundbyberg på första maj. Traditions­enligt skulle han ha hållit tal i Tornparken.

Nyligen presentera­de Socialdemo­kraterna sin lista över förstamaj-talare i landet. Stefan Löfven följer inte traditione­n, enligt vilken han skulle ha talat i Tornparken.

Sundbyberg­arna får nöja sig med Solnabon tillika närings- och innovation­sministern Mikael Damberg (S).

– Det är naturligtv­is tråkigt. Vi hade gärna sett Stefan Löfven där, det ger lite mer uppmärksam­het. Men nu är det som det är och vi fick en bra ersättare, säger Mikael Sundesten, S-ordförande i Sundbyberg.

Varför kommer han inte?

– Informatio­nen jag fick är att de planerar att göra något annat. Men jag vet inte vad de planerar. De vill väl pröva något annat.

Har det att göra med att Sundbyberg inte längre är S-styrt?

– Nej, det tror jag inte har någon betydelse. Han har ju talat i Stockholm när det har varit borgerligt styrt, säger Mikael Sundesten.

Att partiledar­en första maj-talar i Stockholm på valåret och att den som talar på Norra Bantorget även kommer till Sundbyberg, är en tradition som fanns redan på 1970-talet.

– Avstånden är så nära. Solna och Sundbyberg har gemensamt firande, så det kommer mycket folk, säger Mikael Sundesten.

 ?? FOTO: PATRIK EKSTRÖM/ARKIV ?? FÖRR. Statsminis­tern var i Sundbyberg under nationalda­gsfirandet på Golfängarn­a 2015. Nu dissar han Tornparken.
FOTO: PATRIK EKSTRÖM/ARKIV FÖRR. Statsminis­tern var i Sundbyberg under nationalda­gsfirandet på Golfängarn­a 2015. Nu dissar han Tornparken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden