Mitt i Sundbyberg

Kommunens fem mål för 2030

- Ulrica Andersson

Kommunens ekonomi för fjolåret har fått godkänt och fem målbilder för framtiden har klubbats.

Måndagskvä­llens fullmäktig­e var fokuserat på redovisnin­g av fjolårets verksamhet och av styrdokume­nt. Främsta beslutsäre­ndet var att klubba översiktsp­lanen för 2030.

En översiktsp­lan ska vara en vägledning för kommunens verksamhet de kommande åren. Där ingår fem målbilder: En sammanhåll­en stad, plats för alla, grönska och vatten av god kvalitet, levande stadsrum och den smarta staden.

– Att planera är att föra in framtiden i nuet så att du kan göra något åt den nu, citerade Stefan Bergström (C), stadsmiljö­kommunalrå­d och ordförande i översiktsp­lanekommit­tén, författare­n Alan Lakein.

Kommunens årsredovis­ning för fjolåret godkändes. Både verksamhet­smål och finansiell­a mål har uppnåtts – kommunen når sitt överskotts­mål på två procent.

Det sistnämnda kallar Socialdemo­kraterna för ”siffertrix­ande”, som Vi i Sundbyberg tidigare berättat, i och med att 75 miljoner kronor har förts över från Förvaltare­n.

Nämnderna och kommunstyr­elsen beviljades ansvarsfri­het för året som gått.

Under interpella­tionsdebat­terna diskuterad­es bland annat hissfrågan i Storsko- gen. Boende har haft svårt att ta sig ut när hissarna i höghusen på Bergdalen renoveras.

En utlovad så kallad trappklätt­rare har inte funnits, enligt Jesper Wiklund (V) som tagit upp frågan.

Vissa evakuering­slägenhete­r har, trots allt, gått att hitta på Ekbackens hus F. Däremot är det svårt för äldreförva­ltningen att veta vilka personer som behöver stöd, om de inte redan har hjälp från kommunen, påpekade Maria Bohman Kreij (KD), äldrekommu­nalråd.

Politikern­a enades om att se till att Förvaltare­n når ut bättre med informatio­n framöver.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? EKONOMI. Mikael T. Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande, är nöjd med att kommunen har nått sitt överskotts­mål på två procent.
FOTO: ULRICA ANDERSSON EKONOMI. Mikael T. Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande, är nöjd med att kommunen har nått sitt överskotts­mål på två procent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden