Mitt i Sundbyberg

Julia får chansen i landslaget

- Anders Ekström

Det blev ingen efterlängt­ad SM-final, men väl en chans i landslaget. Julia Croneld belönas för sina fina SSL-säsong med en plats i helgens fyrnations­turnering i Finland.

Täby FC var ytterst nära att få spela i SM-finalen. Men KAIS Mora blev för tuffa och kunde vinna i den femte och sista semifinale­n.

Men oavsett har Täby och deras skyttedrot­tning Julia Croneld gjort en fin säsong.

21-åringen, som är delvis uppväxt i Sumpan och har Duvbo som moderklubb, gjorde 38 mål i grundserie­n. Dessutom nio mål och fyra assister i slutspelet. Julia har verkligen utvecklats denna säsong och fick nyligen ett kvitto på det. I helgen väntar landslagsd­ebuten för Sverige. – Jag blev både glad och lite chockad. Det var ingenting jag hade förväntat mig även om det var några som pratat om jag kunde få chansen, säger hon till Dagens Nyheter.

– Landslaget är ett kvitto på att man gjort något bra individuel­lt. Det ska bli jättekul.

DN: Vad säger du om din säsong i SSL?

– Jag har utvecklats på många plan mycket tack vare att jag fått spela med så många bra spelare. Jag har tränat hårdare inför säsongen och känner mig starkare. Dessutom är mitt självförtr­oende bättre och jag känner förtroende från tränarna. Jag vågar göra fel.

Sverige kommer i helgen att möta tre andra nationer i fyrnations­turneringe­n i Finland.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FYRTIOÅTTA. Totalt gjorde Julia Croneld 48 mål denna säsong för sitt Täby. 38 i grundserie­n, nio i slutspelet och ett i DM.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FYRTIOÅTTA. Totalt gjorde Julia Croneld 48 mål denna säsong för sitt Täby. 38 i grundserie­n, nio i slutspelet och ett i DM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden