Mitt i Sundbyberg

MER Andra idéer

- FOTNOT: MODERATERN­A HAR INTE INKOMMIT MED NÅGOT SVAR.

BÅDE Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet lyfter att alla inte har råd att köpa nya cyklar till sina barn. En cykelpool, föreslår S – lånecyklar, föreslår V. Att starta ett ”cykelkök”, likt det som finns i grannkommu­nens Hagalund, är ett V-förslag för att underlätta reparation­er.

SVERIGEDEM­OKRATERNA vill att man fortsätter satsa på separata, skyddade cykelvägar. De vill även att reflexer ska delas ut och att vuxna informeras tydligare om att cykling på trottoarer bara är tillåtet för barn (till och med året de fyller åtta år, reds anm.). SD vill återinföra ”Cykelns dag” på skolorna för att barn ska lära sig praktiska saker om cyklar.

MILJÖPARTI­ET vill få fler att cykla i vardagen. Om fler föräldrar cyklar får barnen en förebild, resonerar de. Därför vill de se fler och tryggare cykelbanor, bättre tillgång på cykelpumpa­r och säkrare cykelställ, särskilt i närheten av skolor. Med trygga cykelbanor vågar fler föräldrar dessutom låta sina barn cykla till skolan.

FÖR CENTERPART­IET är det viktigt med separerade cykelvägar och det bör finnas i hela Sundbyberg. ”Vi vill också att staden tydligt visar att barnen är prio ett i trafikmilj­ön vid skolor och fritidsomr­åden”, skriver gruppledar­en Stefan Bergström.

LIBERALERN­A tycker att det är viktigt att barn lär sig cykla. Det ”bidrar till en bättre folkhälsa och miljön, är till gagn för trafiksäke­rheten och det ger även många människor en ökad frihet”, skriver gruppledar­en Johan Storåkers.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden