Mitt i Sundbyberg

Satsa på de som jobbar för sundbyberg­arna

- Peter Schilling opposition­sråd (S) Bengt Wallman ersättare i kommunstyr­elsen (S) Anette Pettersson fackligt-politiskt ansvarig, Sundbyberg (S)

Fastän det är uppenbart att hög arbetsbela­stning ger dålig arbetsmilj­ö följs personalen­s oro inte av några åtgärder från det Moderatled­da styret. För oss socialdemo­krater är det däremot självklart att staden måste anstränga sig för att ta hand om folk bättre.

Situatione­n som den är nu gör inte bara staden till en dålig arbetsgiva­re, den gör det också svårare att rekrytera personal. En ond cirkel har skapats.

2017 kom det också avslöjande­n om arbetsmilj­öproblem i stadshuset; det berättades om detaljstyr­ning, mobbing, hot och trakasseri­er. Detta uppmärksam­mats mycket i lokaltidni­ngar- na och till och med i riksmedier­na, men det nämns konstigt nog inte alls i verksamhet­sberättels­erna.

Vi vill att vår stad ska vara schysst mot sina anställda. Bara nöjda och engagerade medarbetar­e kan möta medborgarn­as krav på service. Alla som jobbar för staden ska också ha rätt att lämna informatio­n utan att riskera straff och självklart ska de kunna vara anonyma om de vill.

Bra rutiner på jobbet ska vara självklart och när staden anställer ska det vara tillsvidar­eanställni­ng som gäller. Heltid ska vara en rättighet och ingen ska behöva ha långa tillfällig­a anställnin­gar.

Vi ska sätta stopp för delade turer, ingen ska behöva ha två arbetspass under samma dag med en lång obetald paus emellan, och vi vill öka bemanninge­n där det behövs och se till att det finns tillräckli­gt med vikarier så ingen behöver gå på knäna bara för att kollegan är sjuk.

Vi socialdemo­krater står på vanliga människors sida!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STADEN. ”För oss socialdemo­krater är det självklart att staden måste anstränga sig för att ta hand om folk bättre” skriver insändarsk­ribenterna.
FOTO: MOSTPHOTOS STADEN. ”För oss socialdemo­krater är det självklart att staden måste anstränga sig för att ta hand om folk bättre” skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden