Mitt i Sundbyberg

Åtal väckt efter mordförsök

- Ulrica Andersson

En man har åtalats för att ha trängt sig in i sin före detta flickväns bostad i Sundbyberg och försökt döda henne.

Kvinnan uppger i förhör att hon gjort slut med mannen någon vecka tidigare. Han ska ha åkt till kvinnans bostad och knackat på hennes dörr upprepade gånger i slutet av mars.

När hon till slut öppnade, ska han ha trängt sig in och hotat att döda henne.

Mannen ska ha tagit strypgrepp på henne i flera minuter så att hon fick andnöd, efter att hon sagt nej till att återuppta relationen. Han ska även ha haft med sig en kniv.

Efter att mannen släppt taget låtsades hon att deras relation var bra och lät honom stanna kvar i lägenheten, av rädsla för sitt eget liv. Dagen därpå kontaktade­s polisen, efter att kvinnan fått stöd av en anhörig att ta sig till sjukhus.

Om rätten skulle bedöma att det inte rör sig om mordförsök, yrkar åklagaren att mannen ska dömas för grov misshandel.

Åklagaren vill också att mannen ska fällas för olaga hot och hemfridsbr­ott, då mannen inte lämnat kvinnans lägenhet trots att han inte var välkommen.

Två vittnen kommer att kallas till rättegånge­n. De har varit i kontakt med kvinnan i samband med att de misstänkta brotten begicks och ska ge sin bild av vad hon varit med om. Dessutom hänvisas till journalant­eckningar om kvinnans fysiska skador.

Mannen är bosatt på en annan adress i Sundbyberg. Han har nekat till mordförsök i polisförhö­r men erkänt hemfridsbr­ott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden