Mitt i Sundbyberg

Ny multihall kan ersätta sliten ishall

En ny lösning för Sundbyberg­s IP har presentera­ts av det grönblå styret – en multihall i flera våningar. Beslut ska tas på kommunstyr­elsens möte 4 juni.

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

En multihall i flera våningar med plats för curlinghal­l, garage, ishall och fotbollspl­an med konstgräs. I veckan presentera­de det grönblå styret en ny lösning för Sundbyberg­s IP.

En ny ishall har varit efterlängt­ad i Sundbyberg.

Nu föreslås inte bara två isbanor utan en multihall med plats även för curlingban­a och fotbollspl­an.

– Det är stolt idrottshis­toria som vi skapar i Sundbyberg genom denna unika anläggning, säger Johan Storåkers (L), kommunalrå­d och ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, i ett pressmedde­lande.

Bygget är i tre våningar, med curlinghal­l och garage i botten. Ishall för träning samt ishall med läktare ska finnas i plan 2 och en fotbollspl­an med konstgräs inomhus på plan 3.

Platsen är intill simhallen, på nuvarande friidrotts­anläggning.

– Sundbyberg­s IP är historisk mark i staden och utveckling­en av platsen ska garantera både bra tillgängli­ghet och en bättre koppling ner till Lötsjön och naturreser­vatet, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö­och exploateri­ngskommuna­lråd, i pressmedde­landet.

– Kostnaden ligger kring 400–450 miljoner kronor, det är ett ganska stort projekt så det kostar en del förstås, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande.

Platsen där nuvarande is- hall finns är attraktiv mark att bygga på, enligt honom. I och med att garaget tillskapar nya parkerings­platser, går det att även att bygga på en befintlig parkerings­plats. Byggrätter­na ska stå för en del av finansieri­ngen.

– Vi kommer att kunna få omkring 300 miljoner kronor för dem, utifrån dagens priser. Men när vi väl sätter i gång och bygger kommer värdet att gå upp, säger Mikael T. Eriksson.

Resterande 150 miljoner kronor kan kommunen hämta upp genom byggprojek­t på andra håll i kommunen. En del av intäkterna från Förvaltare­ns ombildning­ar kommer också att användas.

– Vi återinvest­erar i staden. De som är emot ombildning har mycket att förklara om de vill investera i detta, säger Mikael T. Eriksson.

Till dess att en fullstor friidrotts­anläggning är klar i Ör, kommer en tillfällig icke-fullstor anläggning att placeras i Duvmossen.

”Vi återinvest­erar i staden.”

 ??  ??
 ??  ?? VISION. En ny sporthall ska tas upp av kommunstyr­elsen i början av juni.
VISION. En ny sporthall ska tas upp av kommunstyr­elsen i början av juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden