Mitt i Sundbyberg

Ny kulturscen flyttar in på Bristol

Till hösten ska det bli kulturverk­samhet i Bristol-lokalen. Avtal skrevs på under vårmarknad­en, berättar Johan Asplund från nystartade föreningen Kulturscen Bristol.

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Teaterföre­ningarna Teater SAT och Lilla Parken står bakom Kulturscen Bristol, som i dagarna tecknade avtal med kommunen om att ha kulturverk­samhet i den för närvarande tomma Bristol-lokalen.

– Vi har velat hyra in oss på Bristol under många år, men det har kostat för mycket pengar. Första året är en provperiod, både för oss och kommunen. Målet är en öppen scen, där det kan finnas andra föreningar och andra produktion­er, sä- ger Johan Asplund från Kulturscen Bristol.

Att Jazzklubbe­n ska komma tillbaks är efterfråga­t i både Sundbyberg och Solna. Bio Bristol vill visa film i lokalen, men eftersom utrustning­en som krävs är dyr får de i så fall börja med att hyra den för visningar under första året.

Just nu renoveras lokalen av fastighets­ägaren. Elektriker på plats; ventilatio­nen ska bytas ut och Kulturscen Bristol hoppas även på att toalettern­a rustas.

25 september är det premiär med Vi på Saltkråkan, en större föreställn­ing med ungefär 30 personer. Innan dess hoppas Johan Asplund på en invigning med uppträdand­en och kanske några scener ur föreställn­ingen.

Tillgängli­gheten är fastighets­ägarens ansvar, men Johan Asplund vill att en hiss installera­s så att alla kan ta sig en halvtrappa ned.

Riksteater­n ska komma och besikta lokalen. Om den blir godkänd kan de hjälpa till med marknadsfö­ring. Men Johan Asplund hyser inget större hopp i den frågan just nu.

– Scenen har inte besiktats sedan 1980-talet. Vi räknar inte med att bli godkända, men då får vi en lista på vad vi behöver åtgärda och kan beta av den, säger han.

Lokalen, på omkring 500 kvadratmet­er, upplåts utan kostnad under ett år från och med 15 augusti.

 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? FÖRBEREDER. Johan Asplund ser framemot att få komma in i Bristol-lokalen. Nu håller elektriker på att arbeta och därför är det inte tillåtet att vistas därinne.
FOTO: ULRICA ANDERSSON FÖRBEREDER. Johan Asplund ser framemot att få komma in i Bristol-lokalen. Nu håller elektriker på att arbeta och därför är det inte tillåtet att vistas därinne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden