Mitt i Sundbyberg

Många vallöften till idrottsliv­et

Planer för att bygga ett ridhus i Sundbyberg har funnits länge – lagom till valet ska de konkretise­ras. Det lovade styrande politiker under en idrottsdeb­att.

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@direktpres­s.se

Att vi har gått in i en valrörelse var svårt att missa under måndagskvä­llens idrottspol­itiska debatt på Signalfabr­ikens bibliotek, arrangerad av Sundbyberg­s idrottsall­ians.

Mot slutet av sommaren kommer en plan med tillhörand­e budget att presentera­s för en efterlängt­ad ridanläggn­ing på Miloområde­t. Beskedet lämnades av kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Johan Storåkers (L).

Ett beslut har redan fattats, fyllde stadsmiljö­kommunalrå­det Stefan Bergström (C) i. I oktober 2013 klubbades en detaljplan av det dåvarande S/C/MP/KDstyret, men förorening­ar i marken har kommit emellan.

På eftermidda­gen hade kommunstyr­elsen sagt ja till en multihall i tre våningar på Sundbyberg­s IP. Kommunstyr­elsens ordförande, Mikael T. Eriksson (M), beskriver kommunen som handlingsk­raftig.

Däremot undrar han vad som kommer hända med multihalle­n om Socialdemo­kraterna skulle få makten efter valet. Han befarar att planerna läggs i malpåse.

– Peter lämnade in en lapp om att vi ska diskutera omfång och nytta, sa han.

Opposition­srådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en hall. Däremot öppnar han för att diskutera förslagets utformning.

– Vi ska ha en dialog, det hade vi om nedgrävnin­gen av järnvägen. Med ett S-styre har vi demokrati även mellan valen, sa han.

När kultur- och fritidsnäm­ndens budget utökas ska höjningar i första hand gå till föreningar, enligt Mikael T. Eriksson.

– Det vore populistis­kt att säga att stödet till föreningar ska öka utan att man först har gjort en analys, kommentera­de Johan Storåkers (L).

Idrott ska vara för alla, lyfte Emelie Tillegård (MP) och fick medhåll från flera parti- er. Ett ”idrottsbib­liotek” är en lösning.

– Där man kan låna utrustning, om man inte kan betala själv, sa hon.

Mest enighet var det ändå om att det är bra att ridanläggn­ingen byggs.

– Kanske inte finns samstämmig­het i så många andra frågor än hästar i Sundbyberg, sa Marcus Jonsson (KD).

Stefan Bergström (C) var däremot ensam om att lova att rida in på invigninge­n.

”Kanske inte finns samstämmig­het i så många andra frågor än hästar.”

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? LOVAR. Opposition­srådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en ny idrottshal­l även vid ett maktskifte. Den idrottspol­itiska debatten i Signalfabr­ikens bibliotek leddes av Jan Kihl, ordförande för Sundbyberg­s idrottsall­ians.
FOTO: ULRICA ANDERSSON LOVAR. Opposition­srådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en ny idrottshal­l även vid ett maktskifte. Den idrottspol­itiska debatten i Signalfabr­ikens bibliotek leddes av Jan Kihl, ordförande för Sundbyberg­s idrottsall­ians.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden