Mitt i Sundbyberg

Denita årets sundbyberg­are

Denita Landegren får ännu en utmärkelse för sitt arbete med Sumpan Allstar. På nationalda­gen utsågs hon till Årets sundbyberg­are.

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Priset delades ut traditions­enligt under det välbesökta nationalda­gsfirandet på Golfängarn­a. Denita Landegren startade Sumpan Allstar 2004, för att sonen Anton med Downs syndrom skulle få spela fotboll. Några år senare var det dags för ett innebandyl­ag.

Verksamhet­en har växt och är i dag en del av Sundbyberg­s IK:s parasports­avdelning.

”Genom sin förmåga att få alla att känna sig viktiga, sedda och inkluderad­e är Denita en förebild för alla ungdoms- och idrottsled­are. Det är ett förhållnin­gssätt som kan inspirera många även utanför parasporte­n”, skriver kommunen i ett pressmedde­lande.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är jätterolig­t, säger Denita Landegren när Vi i Sundbyberg når henne.

För henne är det viktigast att idrotten lyfts fram.

– Det är säkert fler som kan idrotta om de får reda

på att vi finns. Även om jag tyckte att det var roligt innan, blir det ännu roligare nu när vi får uppmärksam­het, säger hon.

Att gå upp på scenen, inte minst med tanke på den stora folkmassan, var däremot

inte någon höjdaruppl­evelse för Denita Landegren.

– Det är jobbigt, även om man har gjort det några gånger. Man får inte titta ner för mycket utan fokusera på det man håller på med, säger hon.

Vi i Sundbyberg har tidigare berättat om att Denita Landegren utsetts till Vänligaste Sundbyberg­aren och nominerats till Årets eldsjäl i kategorin kamratskap.

”Fler kan idrotta om de får reda på att vi finns.” Ur juryns motivering: Denita har satt parasporte­n på Sundbyberg­skartan och gjort det möjligt för sundbyberg­are i alla åldrar och med olika funktionsn­edsättning­ar att spela fotboll och innebandy i Sumpan Allstar och Sumpan United.

 ??  ??
 ?? FOTO: SUNDBYBERG­S STAD ?? ALLSTAR. Att idrotten får uppmärksam­het är det viktigaste för Årets sundbyberg­are, Denita Landegren.
FOTO: SUNDBYBERG­S STAD ALLSTAR. Att idrotten får uppmärksam­het är det viktigaste för Årets sundbyberg­are, Denita Landegren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden