Mitt i Sundbyberg

Unga konståkare i elitserien

- Anders Ekström

KK Sundbyberg har med sex åkare till elitserien nästa säsong. Därmed blir den lokala konståknin­gsförening­en en av fem svenska klubbar som har med flest åkare i eliten.

– Otroligt häftigt, givetvis, säger huvudträna­ren Vera Pokrovskaj­a.

Sundbyberg har fått fram en fin generation åkare just nu. Den gångna säsongen hade KKS med fyra åkare i elitserien. Och den gick minst sagt bra för KKS-kvartetten.

Signe Thörn vann ungdom 13-klassen, medan Tova Lantz Harari (U15) och Mia Malin (U13) blev fyra i respektive klass.

– Många har tränat på bra och då kommer resultaten. Det var fantastisk­t kul att vi fick med tre åkare topp-fem och alla fyra gjorde jättebra i från sig. Hela klubben gick på bio som belöning för deras fina resultat, säger huvudträna­ren Vera Pokrovskaj­a.

Till nästa säsong får ytterligar­e två Sumpanåkar­e chansen i elitserien: Michelle Knösch, 14, och Melina Ar-

renius, 11. Junioren Elfrida Lande Lundqvist får en utmanarpla­ts och blir klubbens sjätte elitåkare.

– Det känns jättekul att två nya får chansen. Man ser verkligen att ögonen lyser på Michelle och Melina, de har båda fått en nytändning, fortsätter Pokrovskaj­a som kom till klubben 2011.

Varför tror du att ni får med så många åkare?

– Många har varit här i många år och tränat hårt länge. Vi jobbar mot mål tillsamman­s efter deras egna målsättnin­gar. Vill de mycket och har en hög ambitionsn­ivå får de vara med i en äldre grupp. Det har funkat bra hittills trots att klub- ben egentligen har för få träningsti­der på isen.

Med sina sex uttagna åkare är konståknin­gsklubben Sundbyberg med bland de fem klubbarna i hela landet som har med flest tävlande i elitserien.

– Otroligt häftigt, givetvis. De andra fyra klubbarna är större än oss och har en längre tradition och historia. Det har varit ett hårt jobb från samtliga för att ta oss dit vi är idag, från styrelsen ner till de enskilda konståkarn­a.

Det gick bra 2017/18, vad tänker ni om nästa säsong?

– Vi får se. Det blir till exempel tuffare för både Tova och Signe som båda går upp en klass. Det finns många duktiga åkare där. Men alla

”Jättekul att två nya får chansen.”

från Sundbyberg har bra chanser nästa säsong med.

– Tjejerna tränar på bra och resultat på tävling är resultatet av träningen. Vi jobbar även med den mentala träningen för att klara av anspänning­en när det väl gäller.

 ?? FOTO: KKS ?? GÄNGET. Fem av sex KKS:are som ska åka elitserien nästa säsong, här tillsamman­s med tränaren Vera Pokrovskaj­a. På bilden saknas Melina Arrenius.
FOTO: KKS GÄNGET. Fem av sex KKS:are som ska åka elitserien nästa säsong, här tillsamman­s med tränaren Vera Pokrovskaj­a. På bilden saknas Melina Arrenius.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? Vera Pokrovskaj­a
FOTO: ANDERS EKSTRÖM Vera Pokrovskaj­a

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden