Mitt i Sundbyberg

Sommarens idrottshän­delser

Semester, sol och bad – men även en hel del intressant­a sporthände­lser i Sundbyberg. Det har hänt mycket inom sportens värld i sommar och här kommer en kort sammanfatt­ning.

-

Anna nominerad till prestigefy­llt pris

Varje år delar organisati­onen Women’s Sports Foundation ut priser till kvinnliga idrottare, både enskilt och i lag. Och i årets upplaga är Anna Hasselborg nominerad, och detta som enda europé.

Anna, som tillhör Sundbyberg­s curlingklu­bb, är nominerad till ”årets idrottskvi­nna” i kategorin lagidrott. Den gångna säsongen vann skippern Anna och hennes lagkamrate­r i team Hasselborg OS-guld i Sydkorea och är rankade etta på världsrank­ingen. Vinnarna presentera­s i oktober.

Omar byter klubb – igen

Strax innan semestrarn­a stod det klart att Omar Eddahri bröt sitt kontrakt med allsvenska IK Sirius. Efter lite betänketid stod det klart att Rissnesone­n skulle fortsätta sin karriär i marockansk­a Ittihad Tanger.

Men sejouren i nordvästra Afrika blev kortvarig. Förra veckan stod det nämligen klart att 27-åringen skriver på för Djurgården­s IF resten av säsongen. Därmed återvänder han till klubben där han delvis spelade sin juniorfotb­oll. Debuten skedde på söndag då han fick hoppa in i storförlus­ten borta mot BK Häcken (0-5).

Upp och ner för Heat

Sundbyberg­s Heat deltog i somras i Europaspel­et igen efter ett gäng år utan. Det gick dock sådär. Basebollgä­nget vann en av sina fyra matcher i polska Rybnik och har därmed spelat klart i Europa 2018.

I elitserien, som startade upp igen i juli, går Heat upp och ner. I ”höstens” två första matcher slog de Stockholm i två raka matcher, men har därefter förlorat tre av sina fyra efterfölja­nde matcher. Fyra omgångar återstår och Heat ligger just nu på slutspelsp­lats (topp 4).

Två raka torsk i omstarten Medaljer för Sundbyberg­s TK

Sommaren har varit bra för Sundbyberg­s tyngdlyftn­ingsklubb. Under SM-veckan i Helsingbor­g kom nio STK:are till start och vann totalt sex medaljer: ett guld, tre silver samt två brons. Dessutom två svenska rekord (Matilda Vilmar båda).

STK tog även VM-brons i klassisk bänkpress i finska Vantaa. Anders Henriksson vann där brons i veterankla­ssen.

 ??  ??
 ??  ?? Sundbyberg IK:s fotbollshe­rrar har fått en tung start på hösten. I de två första matcherna efter sommaruppe­hållet har laget förlorat mot de båda topplagen IFK Stocksund och Vasalund. Senast blev det 1-2 mot VIF i derbyt. Efter 16 omgångar ligger SIK åtta i division 2.Klubben meddelar även att Melker Anselm lämnar laget för studier i USA.
Sundbyberg IK:s fotbollshe­rrar har fått en tung start på hösten. I de två första matcherna efter sommaruppe­hållet har laget förlorat mot de båda topplagen IFK Stocksund och Vasalund. Senast blev det 1-2 mot VIF i derbyt. Efter 16 omgångar ligger SIK åtta i division 2.Klubben meddelar även att Melker Anselm lämnar laget för studier i USA.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden