Mitt i Sundbyberg

Minsta marginal i slutspelet för Heat

- Anders Ekström

Med minsta möjliga marginal gick Sundbyberg Heat till årets slutspel. Men trots en lite småsvajig säsong 2018 siktar basebollgä­nget på att nå den åtråvärda finalplats­en.

– Vi siktar absolut på att nå finalen, säger headcoache­n Petter Croneld inför helgens semi mot Leksand.

En administra­tiv miss höll på att bli kostsam. Sundbyberg Heat hade i tid gjort sin ”vaccinerin­g” mot dopning, men glömt att anmäla det till förbundet. Straffet blev två poängs avdrag.

I en jämn elitserie blev det därför extra tight kring den fjärde slutspelsp­latsen. I avslutning­somgångarn­a föll både Sumpan och Stockholm Monarchs i dubbla matcher, och hamnade till slut på samma poäng.

Därför fick inbördes möten tas till och där hade Heat fördel med fyra av fem möjliga vinster i år. Sundbyberg tog därmed den sista slutspelsp­latsen.

– Ja, det blev onödigt tight. Vi har tappat en del poäng under säsongen och vi satte oss själva i den här sitsen, säger huvudträna­ren Petter Croneld.

– Årets serie var väldigt jämn och serien har varit relativt öppen sedan i juli. Men jag hade hoppats på att vi skulle varit lite jämnare och säkrat platsen tidigare.

Trots att laget gick till slutspel med ett nödrop är Croneld ganska nöjd med lagets säsong hittills.

– Vi är inne i en processoch utveckling­sfas och jag tycker vi gått framåt i år. Jag tycker att många spelare utvecklats mycket i år och steppat upp sig ytterligar­e en nivå. Vi känns på gång.

I semifinale­n, i bäst av tre matcher, väntar seriesegra­ren Leksand Lumberjack­s. Samtliga kamper spelas borta nu i helgen (8-9/9).

– Vi har spelat rätt bra mot dem denna säsong. Det är ju den tuffaste motståndar­en att få, så det blir en tuff helg i Leksand. Men det är mycket nerver i slutspelet och det kan gå åt båda hållen. Den första matchen blir väldigt viktig, vinner vi den sätter vi rejäl press på dem.

Förra året åkte Sundbyberg­s Heat i semin, 1-2 i matcher mot Sölvesborg. I år vill basebollgä­nget, trots lite småsvajig säsong, gå längre än i fjol.

– Vi har varit i semi flera gånger och åkt ur. Ju fler semiförlus­ter desto närmare kommer man en final. Målet hela säsongen har varit att nå finalen och vi går för det.

– Vi har stor slutspelsr­utin och har lättare att hante- ra anspänning­en nu. Det ska bli riktigt kul med slutspel igen, det är ju därför man håller på.

Vad talar för er i helgen?

– Vi har en bred trupp med många bra pitchers. Funkar det plus våra offensiva slagningar blir vi svårslagna. Jag tycker vi har flera killar som verkligen klivit fram och utvecklats i år så dessa fem blir extra viktiga nu till slutspelet.

Om Heat skulle vinna se- min väntar vinnaren mellan Sölvesborg och Rättvik i finalen.

”Målet hela säsongen har varit att nå finalen och vi går för det.”

 ??  ?? Petter Croneld
Petter Croneld
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? AVGÖRS. Kommande helg (8-9/9) avgörs säsongen för Heat. Antingen sorti i semin eller en efterlängt­ad final.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM AVGÖRS. Kommande helg (8-9/9) avgörs säsongen för Heat. Antingen sorti i semin eller en efterlängt­ad final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden