Mitt i Sundbyberg

MER Här finns intresse för att ombilda

-

HALLONBERG­EN: Vandraren 9, Rissnelede­n 17–95, 505 lägenheter. Köpstämman har sagt ja till ombildning men hittills har inte finansieri­ngen klarats. För ytterligar­e 570 lägenheter i Hallonberg­en finns intresse.

RISSNE: Batteriet 3, Pjäsbacken 31–36, 87 lägenheter. Köpstämman har sagt ja till ombildning men hittills har inte finansieri­ngen klarats. Dragonen 1, Kavalleriv­ägen 10– 18, 59 lägenheter. En tredimensi­onell fastighets­indelning ska göras innan bostäder kan ombildas. Vikingen 4 och 5, Mjölnerbac­ken 41–46 respektive 51–54, med totalt 200 lägenheter. Ett köperbjuda­nde har varit tänkt att gå ut men så har inte skett än. För ytterligar­e 929 lägenheter i Rissne finns intresse.

CENTRALA SUNDBYBERG: Muraren 9, Järnvägsga­tan 30, Stationsga­tan 1–5 samt Sturegatan 29, 59 lägenheter. Kommunfull­mäktige har våren 2017 beslutat att fastighete­n Muraren ska säljas till en extern köpare, något som upprört bostadsrät­tsförening­en som hela tiden påtalat sin hembudsrät­t. Först var Atrium Ljungberg på tal men nu har Muraren, tillsamman­s med Basaren där Garbo ligger, föreslagit­s att säljas till fastighets­bolaget Balder. De har även köpt centrumen i Hallonberg­en och Rissne. För ytterligar­e 802 lägenheter i centrala Sundbyberg finns intresse för att ombilda.

STORSKOGEN: Utöver lägenheter­na i Vargen, där man misslyckat­s ombilda men lämnat in en ny intressean­sökan, finns intresse i fråga om 873 lägenheter i Storskogen.

ÖR: För 377 lägenheter finns intresse att ombilda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden