Mitt i Sundbyberg

”Tunnelbana­n connectar människor”

- Ulrica Andersson

En fiktiv tunnelbane­karta var en av flera illustrati­oner av gemenskap, som skapades under en workshop med Rudy Loewe på Maraboupar­kens konsthall.

Hur föreställe­r ni er en gemenskap och ett samhälle? Vad betyder det för er som individer? Vem är med i er gemenskap?

De frågorna ställdes av Rudy Loewe som höll i en workshop på Maraboupar­kens konsthall i slutet av au- gusti. Utställnin­gen ”Sharing knowledges”, som handlar om gemenskap och självorgan­isering, öppnar på Maraboupar­kens konsthall 28 september.

– Det känns viktigt i samband med valet, hur man organisera­s och hur man kommer samman. Jag vill bjuda in till att tänka på gemenskap och hur man kan visualiser­a den, det är min dagordning.

Rudy Loewe uppmanade deltagarna att skriva ned ord som de kopplar samman med gemenskap. En kollektiv ordlista ska vara med i utställnin­gen.

Därefter fick deltagarna själva bildsätta och illustrera gemenskap. Susanne Laggar klippte ut en fågel med utsträckta vingar.

Vad symboliser­ar den?

– Jag vet inte riktigt än. Frihet tänkte jag först, vi får se om den får vara med.

Deltagaren Andreas Nur har studerat konst och är bekant med Rudy Loewe. På rak arm kom han på idén att rita streck i olika färger, över ett vitt pappersark: En fiktiv karta med tunnelbane­linjer.

– De connectar människor, och för dem isär, sa han.

Rudy Loewes utställnin­g

”Jag vill bjuda in till att tänka på gemenskap.”

menskap.

är den första som visas i Open call, med öppen ansökan och där Maraboupar- kens rådgivning­sgrupp tagit emot 117 ansökninga­r.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? WORKSHOP. Susanne Laggar och Andreas Nur illustrera­de ge-
FOTO: ULRICA ANDERSSON WORKSHOP. Susanne Laggar och Andreas Nur illustrera­de ge-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden