Mitt i Sundbyberg

Åtta SM-medaljer till SBGK – storslam för Lockner

- Anders Ekström

Sundbyberg BGK gjorde ett mycket starkt SM på hemmaplan. Klubben tog hela åtta medaljer och allra bäst var Ricard Lockner – som tog tre guld av tre möjliga.

Den gångna helgen fick Sundbyberg bangolfklu­bb äran att anordna det första svenska mästerskap­et någonsin i MOS-golf (äventyrsgo­lf). Och vilket SM arrangörsk­lubben gjorde!

SBGK hade 33 deltagare med på hemmabanan och knep hela åtta medaljer. Absolut bäst gick det för Ricard Lockner. 46-åringen, som bor vid vattentorn­et och jobbar på banan, tog tre guld av tre möjliga.

– Det känns såklart väldigt bra, det kan ju inte bli så mycket bättre, säger medaljören.

Ricard började med 25, 24 samt 24 slag de tre första varven. Även fast det blev 28 slag på det fjärde och sista varvet på lördagen hade han en stabil ledning inför söndagen. Väl där motsvarade han förväntnin­garna och vann allt.

– Jag var ändå rätt lugn, det ska ju ske mycket till om någon slår mig här på hemmabanan. Jag hade dessutom en stabil ledning att gå på inför söndagen. Det var ju en press att prestera här men jag kände mig ändå rätt säker.

Eftersom Ricard är över 45 så fick han inte delta i herrklasse­n, men med hans 153 slag hade han vunnit även den. SBGK:aren fick istället ”nöja” sig med guld i old- timersklas­sen, vilken var den klart största SM-klassen (43 st.). Dessutom vann Lockner superfinal­en (inte SM-status) och även lagguldet ihop med Björn Nilsson och Mattias Hägglöf.

Totalt blev det åtta SMmedaljer för SBGK.

– Grymt av oss, över förväntan. Jag är framför allt väldigt imponerad av Anton Tapper (silver i herr) och Gabriel Yngve (guld herrjunior­er) som båda började spela förra året.

?? FOTO: JAN-ÅKE PERSSON ?? STORSLAM. Björn Nilsson (brons), Ricard Lockner (guld) samt Anders Schedin kom alla tre på pallen i oldtimers-klassen.