Mitt i Sundbyberg

Säsongen 2018 över för Heat – med minsta möjliga marginal

- Anders Ekström

Extremt jämnt, men ändock två förluster. Sundbyberg Heat gjorde två bra semifinale­r mot Leksand, men föll med minsta möjliga marginal. Därmed är säsongen 2018 slut.

Det skulle krävas två väldigt bra matcher för att slå ut serievinna­ren Leksand i semin. Finaltörst­ande Heat gjorde mycket riktigt två bra insatser mot dalmasarna, men föll med minsta möjli- ga marginal i slutspelet.

Först 2-3 i första semin och därpå 4-5.

– Jag tycker vi gör två jättebra matcher, men föll på ”målsnöret” i båda. I den första matchen blev det förlängnin­g och i den andra vann Leksand i den sista inningen. Närmare än så kan det inte bli, säger huvudträna­ren Petter Croneld.

Huvudträna­ren är trots förlustern­a nöjd med lagets insats i slutspelet.

– Leksand var något, något starkare denna gång. Jag tycker vi gjorde våra bästa matcher för hela året men ibland räcker det inte. Det var en fin prestation av oss, men resultatet gick emot oss, säger Croneld.

Är du nöjd med säsongen?

– Ja, det är jag absolut. Vi har gjort en bra säsong och utvecklats hela året. Dessutom var vi ju bäst när det behövdes som mest. Vi ska ha huvudet högt.

– Det har varit lite upp och ner emellanåt, men jag tycker att laget utvecklats bra i år. Vi kommer närmare och närmare våra långsiktig­a mål hela tiden. Dessutom har några spelare verkligen visat framfötter­na.

För a-laget är säsongen därmed slut, men för klubbens junior- och u-lag väntar SM på hemmaplan (Örvallen) sista helgen i september.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? DELAD TREA. Sundbyberg Heat åkte ur semi i lördags och slutar därmed trea i Sverige 2018.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM DELAD TREA. Sundbyberg Heat åkte ur semi i lördags och slutar därmed trea i Sverige 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden