Mitt i Sundbyberg

Utegym fick gå före

Spökbacken

- Jonny Andersson

Spökabacke­n i Lilla Alby stängdes i höstas och slutdatum för upprustnin­gen har flyttats fram till i maj.

Upprustnin­gen av Spökbacken – gång- och cykelbanan mellan Humblegata­n och Högklintav­ägen – har gått i stå. I snart en månad har maskinerna stått still och området liknas vid en sopstation.

– Eller skrotuppla­g, säger Björn Lublin, som bor i närområdet. Värst är väl att en del traskar omkring där och riskerat att trilla ner i någon grop.

I trapphusen har de bo- ende fått informatio­n om att arbetet skulle vara klart i januari, på kommunens hemsida har slutdatum flyttats till maj.

En orsak till att arbetet avstannat ska vara att det ”tillkommit grejer i projektet”, en annan är en ompriorite­ring, enligt Tomas Lindvall, chef på tekniska enheten.

– Resurserna har behövts till utegymmet vid Golfängarn­a. Det var angeläget inför Två sjöar runt, säger Tomas Lindvall.

Gång- och cykelbanan har varit avstängd sedan i oktober och Björn Lublin tycker att det är illa skött.

– När jag hört mig för har det pratats om ”gestaltnin­g och målbild”. Jag menar att funktion måste vara viktigare. För många uppe i Lilla Alby är Spökbacken viktig. Sedan är det väl skattepeng­ar som rinner bort med ”gestaltnin­gar och målbilder”. Och hur mycket pengar kostar inte maskiner som står still, säger Björn Lublin.

I den branta backen ska det finnas fler viloplan med sittplatse­r. Dessutom byts kantsten ut samt ska blommor och buskar planteras.

– Det blir säkert bra, men varför så lång tid? säger Björn Lublin.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? SKROTUPPLA­G. Det är var vad närboende Björn Lublin kallar backen för nu.
FOTO: JONNY ANDERSSON SKROTUPPLA­G. Det är var vad närboende Björn Lublin kallar backen för nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden