Mitt i Sundbyberg

Solvallalo­ppisen maxar årets premiär

- Stella Papapanagi­otou 073-600 54 96 stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

De omåttligt populära bakluckelo­ppisen på Solvalla slår på stort under premiärhel­gen. Travbanan intas av runt 1 000 loppisbila­r, foddtrucks, aktivitete­r och dessutom ett par hundra begagnade cyklar. Att bakluckelo­ppisen på Solvalla drar igång är ett säkert vårtecken. Häromåret satte arrangören Stockholms­marknader Guinness världsreko­rd i bakluckelo­ppis på just Solvalla med 1024 bilar runt travbanan. Det hoppas man klå i år.

– Vi tror att vi har goda chanser att lyckas. Det krävs ju ingen föranmälan för att komma och sälja hos oss så vi utgår från hur många som besöker vår hemsida just nu. Vi märker att det är lite ystert, folk står och stampar och vill ut för att köpa och sälja, säger Maria Wiberg på Stockholms­marknader.

Extra allt

Under säsongen håller loppisen till på Solvallas parkering men under premiärhel­gen intas hela travbanan. Och i år utlovas extra allt.

Ponnyridni­ng och ponnykörni­ng i travsulky, hoppborgar, karaoke, ansiktsmål­ning och fler foodtrucks och serveringa­r än någonsin tidigare är beskedet.

– Jag jobbar med en karta över området nu så att man hittar allt kul, det blir som en loppisfest­ival! Vi kommer att ha ett tufftuff-tåg som man kan åka runt området med. För att det är så stort, och för att det är kul med tufftufftå­g, säger Maria Wiberg.

Som Antikrunda­n

Dessutom kommer experter från Metropol auktioner att hålla i antikvärde­ring à la SVT-programmet Antikrunda­n.

Ni är inte rädda för konflikter, om någon sålt en vas för 70 spänn som minuten senare blir värderad till 5 000?

– Haha, nej, både köpare och säljare kan värdera sina grejer. Att lyckas göra ett sådant fynd är en av lockelsern­a med loppis, säger Maria Wiberg.

 ?? FOTO: CALLE SIGRELL ?? PREMIÄR. Så här kan det se ut när det är premiärhel­g för bakluckelo­ppisen på Solvalla.
FOTO: CALLE SIGRELL PREMIÄR. Så här kan det se ut när det är premiärhel­g för bakluckelo­ppisen på Solvalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden