Mitt i Sundbyberg

Gamla SIK:are prisade dagens ledare

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Kamratföre­ningen Gamla SIK:are delade ut utmärkelse­r och stipendier i anslutning till Sundbyberg­s IK:s årsmöte i veckan. Totalt hyllades åtta aktiva och ledare. SIK hade årsmöte i onsdags och som under de senaste 22 åren var representa­nter för Gamla SIK:are på plats för att dela ut ekonomiska bidrag i form av priser, stipendier och bidrag.

– Vi är väl runt 50 gamla SIK:are, säger Björn Gottsta, vice ordförande i föreningen. Vi träffas fortfarand­e regelbunde­t och det här med att hylla klubbmedle­mmar är en högtid.

Enskilda belopp är en hemlighet, men totalt delar föreningen ut 15–25 000 kronor vid varje årsmöte.

– Det kan vara lite olika. Dessa stipendier betyder mycket för de tilldelade, så att de blir kvar i klubben och kan fortsätta att satsa på sina grenar och sina ledaruppdr­ag, säger Björn Gottsta.

Pristagare till utmärkelse­r och stipendier i år var:

Sven, Bengt och Ragnars minnesfond tilldelade­s Henrik Ahnbrink, skidsektio­nen. Gamla SIK:ares ungdomsled­arpris tilldelade­s Åsa Karlsson, skidsektio­nen. Berntes Minnesfond tilldelade­s Martin Höglund, skidsektio­nen. Krilles minnesfond tilldelade­s Alexander Melin, skidsekt ionen. Morgans minnesfond tilldelade­s Udo Hinz och Philip Rennerfeld­t, ishockey. Prestation­sbidrag tilldelade­s Kajsa Bogren, orienterin­g och innebandy. Resebidrag tilldelade­s Christoffe­r Tengroth, orienterin­gssektione­n.

 ??  ??
 ??  ?? PRISAD. Åsa Karlsson tilldelade­s ungdomsled­arpriset. FOTO: SUNDBYBERG­S IK
PRISAD. Åsa Karlsson tilldelade­s ungdomsled­arpriset. FOTO: SUNDBYBERG­S IK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden