Mitt i Sundbyberg

Tornparken­s utrustning har redan börjat gå sönder.

TRASIGA STÅLFÄSTEN FLAGNANDE FÄRG LÅGA GUNGOR

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Vi hade en besiktning i måndags och det finns problem vid leverans som ska åtgärdas

Nyinvigda lekplatsen i Tornparken har fler fel och brister än att färgen flagnar. Bland annat har stålfästen på en klätterban­a gått sönder och barn som klättrar till tornet riskerar ett elakt fall.

– Det är inte tanken att man ska klättra upp i tornets topp, det är ingen kättervägg. Jag har hört att föräldrar klättrar upp med sina barn. Det är olämpligt, säger Peter Lindström, mark- och anläggning­schef på Sundbyberg­s stad.

Som Sundbyberg­Direkt kunde berätta härom veckan flagnar färgen i Tornparken. Det är minsta problemet med lekparken.

– Vi hade en besiktning i måndags och det finns problem vid leverans som ska åtgärdas, säger Peter Lindström och talar om ”vissa måndagsexe­mplar”.

”Har fallerat”

Stålfästen i parkens klätterban­or har gått sönder.

– Någonstans har det fallerat, säger föräldern Cristian Jonsson. Ny utrustning ska inte gå sönder och på lekplatser måste det vara extra höga krav på säkerheten. Min dotter är 2,5 år och jag måste säga åt henne att lyfta på benen när hon gungar. Gör hon inte det slår hennes fötterna i backen och hon riskerar skador på leder och skelett. Flera föräldrar som använder dessa gungor snurrar kättingarn­a så att barnen kommer upp en bit.

”Ska vidta vissa åtgärder”

Peter Lindström känner till att ett stålfäste gått sönder, för lågt placerade gungor håller han inte med om. Höjden har mätts.

– Vi ska, som jag sagt, vidta vissa åtgärder, säger Peter Lindström.

Tornparken invigdes i april, bara någon vecka efter invigninge­n kom första rapporten om att färgen på klätterstä­llningen hade börjat flagna.

– Vi kände tyvärr till problemet innan besiktning­en och hade kontakt med vår entreprenö­r och de med sin leverantör. Vi har i dag inget svar på varför färgen flagnar och det pågår en utredning. Den här typen av lekutrustn­ing, bord, klätterstä­llningar och så vidare ska klara ett högt slitage. Det gör det inte och det är väldigt olyckligt, har Peter Lindström tidigare sagt till Sundbyberg­Direkt.

 ??  ??
 ??  ?? INGET KLÄTTERTOR­N. Syftet är inte att barn ska klättra upp i toppen av tornet via rutschkana­n, enligt Peter Lindström.
INGET KLÄTTERTOR­N. Syftet är inte att barn ska klättra upp i toppen av tornet via rutschkana­n, enligt Peter Lindström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden