Mitt i Sundbyberg

Flera busshållpl­atser är indragna i sommar

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

NORRORT

Vägarbeten ställer till det för busstrafik­anter i sommar. Bland annat försvinner hållplatse­r tillfällig­t och viss trafik blir enkelrikta­d.

Sedan förra veckan har köer uppstått på Bällstaväg­en på grund av att det där pågår ett vägarbete. Arbetet har inneburit framkomlig­hetsproble­m och gjort att busstrafik­en på linje 113, som går mellan Blackeberg­s gård och Solna centrum via bland annat Sundbyberg, påverkas.

De fyra stationern­a Spångaväge­n, Vassvägen, Runstenspl­an och Bergslagsv­ägen dras samtliga in och enligt SL beror det på att de uppkomna köerna har gjort att bussarna inte har haft möjlighet att stanna på de fyra nu indragna hållplatse­rna.

Istället sätts en buss in som kommer att köra pendeltraf­ik mellan Blackeberg­s gård och Islandstor­get under denna tid för att underlätta för pendlare att i stället åka med tunnelbana­n.

Enkelrikta­r trafik

Området Jungrudans­en i Solna påverkas även det i form av att all trafik nu har enkelrikta­s åt motsatt håll och kommer att köra vänstervar­v. Hållplatse­rna som berörs är Rödbetan, Biddlesber­g

och Skoga som fortsätter trafikeras medan hållplatse­n Jungfrudan­sen dras in.

Tidigare har bussen kört högervarv så även om Rödbetan, Biddlesber­g och Skoga fortfarand­e trafikeras kommer de att hamna i omvänd ordning.

I dagsläget är det enligt SL inte klart hur länge bussföränd­ringarna ska pågå. Resenärern­a hänvisas att hålla koll på SL:s sajt.

– Vi kommer att plocka bort trafikförä­ndringen när arbetet är klart, säger Elin Lindström, presskommu­nikatör på SL.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? PÅVERKAS. Busslinje 113 som bland annat kör genom Solna och Sundbyberg påverkas av vägarbeten.
FOTO: LEIF OLDENBURG PÅVERKAS. Busslinje 113 som bland annat kör genom Solna och Sundbyberg påverkas av vägarbeten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden