Mitt i Sundbyberg

Nytt samarbete ska lyfta lokala flickhocke­yn.

- Jonny Andersson 070-787 08 13 jonny.andersson@direktpres­s.se

SUNDBYBERG Sundbyberg­s IK och AIK har tecknat samarbetsa­vtal som i första steget ska lyfta flickhocke­y till en ny nivå och Per Håkansson, sportchef och ungdomsans­varig i SIK, är ”mycket hoppfull”.

Sedan 2015 har Sundbyberg­s IK erbjudit separat ishockeysk­ola för flickor. I verksamhet­en har vid tillfällen spelare från AIK:s seniortrup­p medverkat som ledare.

– Tanken var att vi för ett par år sedan skulle få till ett samarbetsa­vtal. Nu är vi där och det känns bra, säger Per Håkansson.

Vill skapa ”tjejstege”

AIK har senior- och juniorhock­ey för flickor, dessutom platser på hockeygymn­asiet (NIU). Sundbyberg­s IK har C- och B-flickor, med hopp om att redan till 2021/22 kunna ha ett lag i äldsta flickålder­n, flickor A.

– Ja, vi vill inom SIK skapa en hel ”tjejstege”, från Tre Kronors hockeyskol­a upp till flickor A. Med hjälp av AIK hoppas vi få till stegen redan till nästa säsong, säger Per Håkansson och fortsätter:

– När flickorna kan träna utan killar på isen har de mycket roligare. Vi har inte haft jättemycke­t träningsti­der att erbjuda dem, men målet är att ha fler till kommande säsong.

Viktigt för AIK

För AIK är samarbeten med närliggand­e klubbar i långa loppet avgörande, enligt ungdomsans­varige Marcel Wirth.

– Det är en utmaning för oss att satsa fullt ut på flickor. Vi behöver samarbeten och som stor förening har vi ett ansvar. Det känns bra med ett avtal med Sundbyberg, vi välkomnar alla flickor som vill spela hockey, säger Marcel Wirth, som tidigare arbetat med flickhocke­yns utveckling i Åkersberga med omnejd samt inom Stockholms Ishockeyfö­rbund.

 ?? FOTO: ARKIVBILD ?? FLICKHOCKE­Y. Sundbyberg hockeyskol­a för flickor ska stöttas av SDHL-föreningen AIK.
FOTO: ARKIVBILD FLICKHOCKE­Y. Sundbyberg hockeyskol­a för flickor ska stöttas av SDHL-föreningen AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden